2. Shooter-fanaten

Hoewel je dus beschikt over een hoop krachten, is dat natuurlijk niet het enige wat je meeneemt in de strijd. Prey is vooral aan te duiden als een first-person shooter, en dat is niet voor niets. Je krijgt namelijk een groot scala aan wapens onder handen waarmee je aliens letterlijk een kopje kleiner kan maken.

In de trailer die je hierboven kan bekijken, zien we meerdere van deze wapens terug. Denk bijvoorbeeld aan de Gloo Cannon, waarmee je vijanden met een snel opdrogende substantie kan 'bevriezen' om ze vervolgens in stukken te hakken (vergelijkbaar met Liquid Nitrogen in de Chemical Thrower uit BioShock). De Gloo Cannon kan je bovendien inzetten als middel om op moeilijk bereikbare plekken te komen: zo kan je bruggen of trappen maken om nieuwe gebieden te ontdekken.

Ook zien we de Huntress Boltcaster langskomen, een nerf-schieter waar je mee aan de slag kan en is er kort een stun-gun in de trailer te zien. Ook 'standaard' wapens als pistolen mogen naturlijk niet ontbreken in deze first-person shooter. Fans van games met een hoop schietgeweld kunnen hun harten dus ophalen bij Prey!