3. RPG-liefhebbers

Prey heeft namelijk ook een hoop RPG-elementen, waardoor liefhebbers van RPG's zich ook prima kunnen vermaken met de Prey release. Zo is het speelbare personage, genaamd Morgan Yu op verschillende manieren naar wens aan te passen, waaronder het geslacht van dit personage. Daarnaast kan je kiezen uit maar liefst 24 menselijke upgrades en 20 unieke alien-krachten (plus bijbehorende upgrades), waardoor geen enkele Morgan hetzelfde zal zijn en iedere speelervaring anders zal zijn.

Zo heb je menselijke krachten als Hacking, Leverage, Repair en Gunsmith, die de innerlijke krachten van Morgan verbeteren. Daarnaast krijg je toegang tot drie verschillende skill trees, bestaande uit krachten die gebaseerd zijn op de Typhon aliens. Hoewel deze buitenaardse vaardigheden krachtig zijn, zal het gebruik van deze krachten wel gevolgen hebben. Zo zullen de turrets van het ruimtestation je als vijand zien en heb je een verhoogd risico om opgejaagd te worden door de enorme Nightmare Typhon: je moet dus wel goed nadenken over de gevolgen van je keuzes, iets wat we ook later in dit artikel nog tegen zullen komen.

Met een hoop vaardigheden om uit te kiezen en zelfs drie verschillende skill trees, is Prey uitermate geschikt voor de RPG-liefhebbers onder ons.