Natuurlijk kan iedereen aan de slag met Bethesda's Prey release, of je nu van sci-fi houdt of niet. Maar de game beschikt wel over een aantal elementen die net wat meer aanspreken tot een bepaald type gamer.

Ben jij fan van games als BioShock, Dead Space, Deus Ex en Dishonored? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk de sci-fi shooter Prey ook al op je verlanglijstje staan. Mocht dat nog niet het geval zijn: na het lezen van dit artikel zal daar zeker verandering in zijn gekomen.

4. Prey release geschikt voor fans van sci-fi

Om maar meteen een open deur in te trappen: Prey is natuurlijk uitermate geschikt voor liefhebbers van sci-fi. De game speelt zich namelijk af op een enorm ruimtestation in de nabije toekomst. Dit ruimtestation draagt de naam Talos-One en dient als testfaciliteit, waar met DNA van aliens op mensen wordt geëxperimenteerd via zogenaamde Neuromods. Aan het begin van Prey lijkt het alsof alles rustig zijn gangetje gaat op de Talos-One, maar al snel merken we dat de schijn bedriegt: er heeft een catastrofale uitbraak plaatsgevonden en het ruimtestation zit vol met vijandige aliens, genaamd Typhon.

Aliens, experimenten, een ruimtestation, een setting in de toekomst: wat wil je nog meer, als fan van sci-fi? Zeker voor deze gamers is Prey dus erg geschikt, maar daar blijft het niet bij.