De alien Prey combat skills

Het is dus helemaal aan de spelers zelf of ze überhaupt met deze alienkrachten willen werken. Het is ook prima mogelijk om de hele game te doorlopen met alleen maar menselijke upgrades. Alleen mis je dan wel een hoop speelplezier, want de vele verschillende alienkrachten maken de Prey combat juist enorm divers.

Net als bij de menselijke krachten zijn er drie verschillende alien skill trees. Met behulp van deze skill trees, en het scannen van vijandige levensvormen, kan je alienkrachten vrijspelen. Een van de meest toffe krachten is Mimic, afgeleid van de gelijknamige alien, waardoor je in allerlei objecten kan veranderen. Deze kracht is goed in te zetten om aan vijanden te ontkomen of om op plekken te komen die je anders niet kan bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld door een klein gat komen door jezelf te veranderen in een beker.

Je kan ook valstrikken voor je vijanden zetten, door bijvoorbeeld de Superthermal skill te gebruiken. Dit is in feite een vuurbom, die afgaat wanneer vijanden erbij in de buurt komen. Hetzelfde geldt voor de Lift Field skill, die ook te gebruiken is als valstrik en vijanden in de lucht lanceert wanneer ze te dichtbij komen. Lift Field is daarnaast ook te gebruiken om je eigen personage de lucht in te schieten, om zo wederom op nieuwe plaatsen te komen.

Lijken zijn weer tot leven te wekken met de Phantom Genesis skill en deze lichamen zijn vervolgens te gebruiken als strijdkrachten tegenover andere aliens. De Phantom Shift skill daarentegen is enorm handig in een lastige situatie, aangezien je hiermee snel in een bepaalde richting kan teleporteren. Deze skill laat een dubbelganger achter, waardoor vijanden tijdelijk voor de gek gehouden worden.

Dan is er nog de Remote Manipulation skill, waardoor je telekinetische krachten verkrijgt. Zo kan je objecten van ver weg naar je toetrekken om ze vervolgens weer weg te smijten in de richting van vijanden, maar je kan er ook van veraf machines mee repareren of hacken.

Dit is nog maar slechts een kleine greep uit de vele wapens en krachten waarmee je aan de slag kan in Prey. Hoe je dus ook ten strijde wil trekken, in de Prey combat is er alle ruimte voor. De combat belooft enorm gevarieerd te gaan worden en de game geeft spelers alle mogelijkheid om de vijandige aliens op hun eigen manier een kopje kleiner te maken.

Prey komt op 5 mei uit voor Xbox One, PS4 en PC. Wij zijn al even met de game aan de slag gegaan in onze hands-on, waarin we erg onder de indruk waren van deze sci-fi shooter.