De menselijke Prey combat skills

Tijdens de Prey combat kan je niet alleen aan de slag met een hoop wapens, maar je hebt ook de keuze uit een groot aantal skills, zoals in de video hierboven uitgelegd wordt. Hierbij kan je denken aan passieve skills, zoals upgrades aan je personage: de mogelijkheid om beter om te gaan met wapens, sneller te kunnen rennen, hoger te kunnen springen, de mogelijkheid om dingen te repareren of computers te hacken.

Zo heb je de Repair skill, die je kan gebruiken om machines in het Talos-One station te repareren of om je eigen wapens te upgraden. Ook kan je de vele turrets die overal over het ruimestation verspreid zijn naar jouw hand zetten, om zodoende deze voor jou te laten vechten. De Combat Focus skill zorgt ervoor dat je personage zich beter focust, waardoor de wereld om je heen langzamer wordt en het gemakkelijker is om rake klappen uit te delen.

Aan het begin van de game beschik je alleen over menselijke krachten, onderverdeeld in de Scientist, Engineer en Security skill trees. Je krijgt later ook de mogelijkheid om krachtige alienvaardigheden vrij te spelen, maar dit komt wel met meerdere keerzijdes. Een van deze keerzijdes is het feit dat machines zoals turrets op het ruimtestation je als vijand gaan zien en je zullen aanvallen, nadat je een bepaald aantal alienkrachten hebt vrijgespeeld.