Prey is niet slechts een first-person shooter, maar voegt ook een hoop RPG-elementen aan dit genre toe. Je hebt natuurlijk meer dan genoeg wapens tot je beschikking, maar je kan ook aan de slag met unieke skills in de Prey combat. Morgan Yu, het personage in wiens huid je de game doorloopt, kan uitgerust worden met 24 menselijke upgrades en 20 unieke alienkrachten, die bovendien per stuk ook nog eens upgrades kennen. Dit zorgt ervoor volgens uitgever Bethesda voor dat "geen twee Morgans hetzelfde zullen zijn en geen twee spelers dezelfde speelervaring zullen hebben".

In deze special blikken we daarom op de Prey combat: wat weten we op dit moment al over de wapens en skills die je tot je beschikking hebt? En op welke manieren kan je deze met elkaar combineren? Je leest het allemaal hier.

De wapens in de Prey combat

In Prey beschik je over meerdere wapens, zoals in de trailer hierboven te zien is. In deze trailer zien we onder andere een nerf-schieter genaamd de Huntress Boltcaster, een stun-gun, een moersleutel (het gebruik hiervan kost Stamina, dus let op: als je geen Stamina meer hebt kan je niet zoveel meer) en natuurlijk geweren als pistolen en shotguns langskomen. Veruit het meest interessante wapen is toch de Gloo Cannon, een enorm veelzijdig en uniek wapen.

Deze Gloo Cannon schiet namelijk een snel opdrogend goedje op je vijanden af, waardoor ze binnen enkele seconden verharden. Vervolgens kan je afrekenen met deze aliens door ze in honderd kleine stukjes te hakken. Dit wapen is bovendien niet alleen in de Prey combat te gebruiken: het goedje kan ook gebruikt worden om bruggen of trappen te maken, om zo op anders moeilijk bereikbare plaatsen te komen.