Het wachten duurt nu niet lang meer: Prey komt aan het einde van deze week uit. Deze futuristische sci-fi shooter speelt zich af op het ruimtestation Talos 1, waar experimenten met alien DNA worden uitgevoerd. Op een dag gaat het alleen gruwelijk mis en raken de vijandige aliens over het hele station verspreid.

Hoofdpersonage Morgan Yu moet het opnemen tegen deze vijandige aliens, maar dat betekent niet dat er geen andere personages aan te pas komen. Daarom vind je in dit artikel een overzicht van de belangrijkste Prey characters.

prey characters alex yu

De belangrijkste Prey characters - Alex Yu

We beginnen dit artikel met Alex Yu. Hé, zul je wellicht denken, die achternaam komt me bekend voor. Dat klopt, want Alex is de broer van het hoofdpersonage Morgan Yu. Bovendien is Alex de CEO van TranStar, een bedrijf dat zich specialiseert in neurowetenschappen.

TranStar is eigenaar van Talos 1 en probeert met deze experimenten te onderzoeken wat voor effect de Typhon op mensen kunnen hebben. Waarom? De achterliggende reden is alles behalve rooskleurig, want het draait vooral om geld. TranStar verdient namelijk goud geld met de zogenaamde Neuromods, die mensen speciale vaardigheden geven.

Alex heeft grote ambities voor de toekomst: hij wil een toekomst bewerkstelligen waar mensen een thuis tussen de sterren kunnen vinden. Hij wil dan ook herinnerd worden als de man die deze visie tot realiteit heeft omgetoverd. Zijn rotsvaste vertrouwen in zijn eigen visie zorgt ervoor dat hij bijna iedereen rond hem naar zijn pijpen kan laten dansen.

Meer lezen over TranStar en Talos 1? Check dan ook even onze Prey setting special.