Trials Rising gameplay - Halsbrekende stunts [gespeeld op E3 2018]

  Al sinds de tweede trials in 2007 uitkwam, is de formule van RedLynx's racetitel hetzelfde: met motoren, of eventueel fietsjes, over lastige parkoers scheuren en gewoon de finishlijn halen. Trialis Rising is de eerste, compleet nieuwe Trials-game in vijf jaar tijd. Wij speelden de game op de E3 2018 en vertellen er alles over in deze Trials Rising gameplay special.

  Ubisoft

  Zoals wij al aangaven is de opzet van Trials al een tijdje hetzelfde, maar dat is totaal niet erg. Sjezen over aparte en kleurrijke parkoers met je motor, terwijl je soms stunts uitvoert die jouw leven kunnen beëindigen. De Trials Rising formule staat nog steeds als een huis, net zoals zijn voorgangers, en is nog altijd lekker verslavend en vereist opperste concentratie om een level te voltooien. Vooral de latere levels.

  Over de map

  Net zoals in diens voorganger, Trials Fusion, krijg jij de wereldmap voor je neus en vanuit daar maak jij de keuze welk level je speelt. Levels zijn over het algemeen korte ritjes, maar val eens op je snufferd en je mag opnieuw beginnen. Het doel is dan ook om van checkpoint naar checkpoint te gaan en de finishlijn te halen. Als je zelfs al weet dat je gaat falen, dan kan je altijd op B drukken om snel en opnieuw bij een checkpoint te beginnen.

  Op die wereldmap staan alle banen netjes verspreid in diverse moeilijkheden. Van makkelijk naar moeilijk of zelfs naar extreem lastig, waarbij alleen de beste Trials-spelers met hun skills die witte lijn aan het einde van de race ooit gaan zien. Niet alleen steile hellingen en reusachtige ruimtes moeten worden overwonnen, je moet ook leren bunnyhoppen met jouw motortuig; een kort sprongetje met je motor tussen bepaalde obstakels om de race te voltooien.

  Met zijn tweeën

  De Trials-games hebben al langer het principe dat jij ook jouw persoonlijke motormuis kan aanpassen naar wens. Rare kledingstukken als shirts, broeken en hoedjes zijn geen uitzondering meer en in Trials Rising wordt dat gewoon verder uitgebouwd. Tijdens onze hands-on konden we niet alleen de sekse van ons motorrijder aanpassen, ook onze poses konden we customizen. Die provocerende poses ervaar je als jij de beste tijd neerzet in een level.

  Iets wat ons ook opviel bij Trials Rising was de toevoeging van een tandem-modus. Met zijn tweeën zit je dan op één motor en zal je moeten samenwerken om het level te halen. Geeft alleen diegene gas, dan ga je iets minder hard en wordt het een stuk uitdagender. Trap allebei op het pedaal en je vliegt over de map heen.

  Op dit moment heeft RedLynx nog niet aangegeven of er ook speciale tandem-mappen in Trials Rising gaan komen, maar het lijkt logisch dat dit eventueel gaat gebeuren.

  Trials Rising gameplay - Nog meer fleur

  Trials Rising zit wederom dik in orde en zal fans van het eerste uur blij maken, maar ook een uitnodiging zijn voor nieuwkomers in de Trials-reeks. Grafisch ziet het er ook een stuk fleuriger uit dan diens voorganger, wat niet zo bijzonder is, aangezien Trials Fusion alweer uit 2014 stamt. Er zijn een stuk meer details aanwezig op de achtergrond en de algemene fleur en kleur is een stuk beter.

  RedLynx weet heel goed dat je nooit een winnende en verslavende formule moet gaan wijzigen en is dat dan ook absoluut niet van plan met Trials Rising.

  Trials Rising moet in februari van 2019 uitkomen voor de PC, Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4.

  Trials Rising

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.