The Division 2 hands-on - No I in team [gespeeld op E3 2018]

  Tom Clancy’s The Division werd in 2015 groots aangekondigd en er werd lovend naar uitgekeken. Toch kon de game achteraf gezien zijn eigen verwachtingen niet waarmaken. Ubisoft gaat dat opnieuw proberen met The Division 2. Of het nu wel lukt, lees je in The Division 2 hands-on.

  Net zoals in diens voorloper ben je een sleeper cell die geactiveerd wordt wanneer Amerika in crisis verkeert. Samenwerking is het belangrijkste in The Division 2 en toen wij startten werden we dan ook ingedeeld in een team met drie anderen. Diverse tactieken en strategieën werden besproken om zo snel mogelijk langs allerlei tegenstanders te komen.

  The Division 2 hands-on

  Van binnen naar buiten

  Ons eerste gevecht vond niet in de open wereld plaats waar je The Division van kent, maar in een soort binnenplaats waar een vijandige groep onschuldige burgers aan het executeren was. Met zijn vieren slopen we voorzichtig richting het balkon erboven en namen we allemaal onze posities in om de groep zo snel mogelijk uit te schakelen.

  Dit ging redelijk succesvol en al snel verplaatsten we ons naar buiten op zoek naar de volgende dreiging. Het eerste wat hier opviel was de grotere hoeveelheid ruimte in vergelijking met het nauwe Manhattan uit The Division, terwijl de planten grote gedeeltes van het landschap overwoekerden. We vervolgden onze weg en kwamen uit bij een gigantisch vliegtuig in een open landschap.

  The Division 2 hands-on

  Teamwerk

  Bij dit vliegtuig bleek wel hoe essentieel de samenwerking tussen jou en je teamgenoten is. We werden binnen de kortste keren overvallen door een grote hoeveelheid tegenstanders, die allemaal hun vizier op scherp hadden staan. Langzaam gingen we van muurtje naar muurtje om de schutters uit te schakelen. Mede door de open omgeving was onze communicatie essentieel, aangezien we ook geflankeerd konden worden.

  Dit zorgde vooral aan de einde van de strijd voor een hachelijke situatie. Eén van onze teamgenoten liep té voorbarig naar voren, aangezien hij dacht het klusje wel even te kunnen klaren. Helaas werd hij snel uitgeschakeld, waarna een andere teamgenoot hem probeerde te redden, terwijl wij de vijand onder vuur namen. Op die momenten zie je dat het qua teambuilding goed zit in The Division 2 en dat dit een kern element van de titel gaat worden. Iets waar Ubisoft ook trots op mag zijn.

  The Division 2 hands-on

  Sponzen

  Helaas is er ook iets in The Division 2 waar Ubisoft zich nog even over moet buigen: de zogenaamde kogelsponzen. In The Division hadden we het wel eens dat sommige vijanden, naarmate ze groter en vleziger waren, echte kogelsponzen werden. Honderden, misschien wel duizenden kogels werden afgevuurd in de borst en de andere ledematen, maar de slechterik bleef staan.

  Ook in The Division 2 kwam dit voor. Nadat we het uitschot rond het vliegtuig hadden opgeruimd, kwam er zo’n big bad boss tevoorschijn. Gelukkig voegt The Division 2 wel iets nieuws toe dat de strijd iets makkelijker maakt. Als je level 30 bereikt krijg je namelijk een speciaal wapen.

  Zo was een teamgenoot van ons de Demolitionist, waarmee hij een zwaar artillerie wapen kreeg en de baas eens goed onder vuur nam. Wijzelf waren Survivalist klasse en kregen een kruisboog met exploderende pijlen die voor een soort vertraging in een bepaald gebied zorgen. Op het eerste gezicht doet dit niet bijster veel, maar als deze krachten goed overlegt met je teamgenoten, kun je veel tegenstanders langzamer maken en neer krijgen in een bepaald gebied.

  The Division 2 hands-on

  Vernieuwend genoeg?

  Deze toevoegingen zijn goed voor spelers die al bekend zijn met The Division, maar Ubisoft gaat moeite krijgen om nieuwkomers te verwelkomen in de wereld van The Division. De game bouwt verder op zijn gevestigde formule en beloofd wederom vele avonturen in een team van vier – met zelfs raids voor acht man, maar die waren helaas niet speelbaar.

  Het is alleen niet ondenkbaar dat The Division 2 hetzelfde gaat overkomen als een ander befaamde online titel waarin samenwerken een grote rol speelt. Destiny 2 werd goed onthaald bij de lancering en ook veel gespeeld, maar na een paar maanden is een groot gedeelte van de eerste groep fanatiekelingen afgehaakt. The Division 2 blijft leuk voor spelers die serie al kennen, maar voor nieuwelingen kan het nogal lastig worden.

  The Division 2 hands-on

  The Division 2 hands-on – Wat de fans willen

  Op dit moment volgt Ubisoft vooral de wensen van de fans die nu nog steeds The Division spelen. De gameplay blijft sterk, het schieten werkt goed en het teamelement is fantastisch en essentieel om de rauwe wereld te overleven. Er zitten nog steeds schietsponzen in de game en voor nieuwkomers kan de drempel erg hoog liggen, misschien net iets té. We hopen dat Ubisoft op die vlakken nog aanpasingen aan The Division 2 gaat doen.

  The Division 2 komt op 15 maart 2019 uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Tom Clancy's The Division 2

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.