Super Smash Bros Ultimate hands-on - Knokken op hoog niveau [gespeeld op E3 2018]

  Nintendo weet precies hoe zij haar fans blij moet maken en tijdens haar Nintendo Direct in maart deed ze op dit spectaculaire wijze: door Super Smash Bros aan te kondigen voor de Switch met een release op 7 december 2018. Wij gingen aan de slag met de titel op de E3. Lees erover in onze Super Smash Bros Ultimate hands-on.

  Afgelopen dinsdag introduceerde Nintendo tijdens haar E3 persconferentie de enorme hoeveelheid personages en tijdens onze hands-on hadden wij al de keuze uit een groot scala. Als je de game helemaal hebt voltooid, dan kun je kiezen uit maar liefst 68 personages! Alle karakters uit de voorgaande Smash titels zijn aanwezig in Super Smash Bros Ultimate. Wij namen de controllers al in de hand en gingen elkaar eens te lijf.

  Super Smash Bros Ultimate hands-on

  Inktspuittaferelen

  Bij de personagekeuze viel ons oog dan ook direct op de nieuwkomers: Inkling Boy, Inkling Girl en de Metroid-slechterik Ridley. In ons eerste potje speelden wij met de rappe Inkling Girl. Zo kan zij met haar inktpotje de vloeren beschilderen en ook de tegenstanders. Als je daardoor wordt geraakt, dan zal jouw personage een stuk trager bewegen. Iets wat natuurlijk niet ideaal is in een Super Smash Bros game.

  Het volgende potje stond Ridley op het rooster en hij is iets logger dan de andere nieuwkomer. Ridley is dan ook in het hoekje van Bowser en Donkey Kong te plaatsen qua kracht en weerbaarheid. De draak kan meerdere vuurballen schieten en zelfs zijn staart kort opladen om vervolgens een smerige zwiep uit te delen. Beide personages kunnen dan ook goed meekomen met de gevestigde orde van Super Smash Bros.

  Super Smash Bros Ultimate hands-on

  Net zoals vroeger

  De vaste namen uit de eerste Super Smash Bros. game waren ook aanwezig en qua uiterlijk allemaal aangepast naar hun laatste titels. Link ziet eruit alsof hij net uit Breath of the Wild is komen lopen, terwijl Mario alleen maar een hoed met twee oogjes mist in Super Smash Bros Ultimate – al is die als kostuum wel vrij te spelen. Ook Donkey Kong ziet er flets uit in zijn Tropical Freeze-outfit.

  Hetgeen wat ons opviel tijdens de Super Smash Bros Ultimate hands-on was hoe toegankelijk en vertrouwd de game aanvoelt. De formule van de serie staat natuurlijk al als een huis sinds het eerste deel in 1999 en in elk deel zijn er kleine aanpassingen gedaan om het vechten, bewegen en speciale attributen zoals items en hun krachten, te verbeteren.

  Super Smash Bros Ultimate hands-on

  Tweaken

  Die kleine tweaks heeft Nintendo zelf al toegelicht in haar E3 persconferentie, zoals het feit dat Samus ook tijdens haar val een charge shot kan opladen. De Dancing Blade van Marth is zelfs nog sneller en de helm van Olimar barst langzaamaan als hij steeds wordt geslagen. Volgens Nintendo zijn het zelfs “tienduizenden veranderingen” in de game en sommige aspecten zijn groter en meer aanwezig dan andere.

  Zo is er de terugkeer van Perfect Shield waarbij de gekleurde bubbel die zich om jouw personage vormt een belangrijke rol speelt. Als je het schild inhoudt en je hem op het juiste moment loslaat, dus als een tegenstander jou nét raakt, dan ben je vrij om te bewegen en kan je een flinke klap uit te delen aan je aanvaller.

  Super Smash Bros Ultimate hands-on

  Tegen het plafond aan

  Ook zal de speler die aan het winnen is tijdens een Time Battle oplichten, zodat de andere spelers weten waar hun focus naar uit moet gaan. Of de toevoeging van een mini-map als je buiten het scherm wordt gemept en jij precies weet hoever je van de veilige grond verwijderd bent.

  In onze Super Smash Bros. Ultimate hands-on hebben we ook enkele nieuwe stages gespeeld, zoals de Plateau Tower uit Breath of the Wild en een level uit Spirit Tracks dat voorheen alleen beschikbaar was in de 3DS versie van Smash Bros. In die eerste kan het dak van de toren, zoals je al in de trailer van Nintendo zag, compleet worden verwoest. Degene die hiertegen opknalt zal ook daardoor flink wat schade oplopen.

  Super Smash Bros Ultimate hands-on

  Super Smash Bros Ultimate hands-on – Tilt zichzelf naar een hoger level

  Qua formule is Super Smash Bros. Ultimate niks veranderd, maar dat is absoluut geen doodzonde. De game wordt bij elke versie weer net zo aangepast, hoe minimaal ook, dat het vers en toch vertrouwd aanvoelt. Wij speelden dan ook meerdere potjes achter elkaar en konden na die gevechten moeilijk de controller neerleggen. Wij wachten dan ook met smart tot december, als één van de nieuwste vriendenverpest-games uitkomt.

  Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit voor de Nintendo Switch.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.