Spyro Reignited Trilogy hands-on - De paarse draak is terug! [gespeeld op E3 2018]

  Twintig jaar geleden veroverde een klein paars draakje de harten van vele PlayStation-gebruikers. Spyro was een succes en werd het paradepaardje van Insomniac Games toentertijd en liefhebbers van de vuurspuwer moesten lang wachten op een nieuwe titel. De Reignited Trilogy moet die mensen blij maken. Of dat lukt, lees je in de Spyro Reignited Trilogy hands-on.

  De eerste Spyro the Dragon game was één van de eerste open wereld games op de originele PlayStation en de originele trilogie werd geroemd en geliefd door de schitterende graphics en de herspeelbaarheid. Het succes van een soortgelijke PlayStation-mascotte uit de jaren 90, de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, deed men denken dat een Spyro-remaster ook mogelijk was. En in 2018 brengt Toys for Bob de games naar de PlayStation 4 en Xbox One.

  Spyro Reignited Trilogy hands-on

  Vlammend vuur

  Tijdens de E3 2018 mochten wij al met de game aan de slag en kregen we drie levels voor onze kiezen: Toasty, Tree Tops en Sunny Flight. Die eerste twee zijn de standaardplatformlevels waarin Spyro springt, zweeft en zijn tegenstanders tot toast verbrandt. Sunny Flight is een race tegen de klok, waarin je zoveel mogelijk vliegtuigen en treinen kapot moet maken, terwijl je ook nog door hoepels moet vliegen om extra tijd te verdienen.

  Het eerste wat opvalt zijn de kleurrijke en sprankelende graphics die ontwikkelaar Toys for Bob naar het scherm weet te toveren. Dit is bijna natuurlijk in de hedendaagse game-industrie, maar van deze maker zijn we het al gewend. De studio zat al achter Skylanders Spyro’s Adventure uit 2012 en weet dus precies wat zij doet.

  En dat is niet alleen aan het visuele vertoon te zien, maar ook voelbaar bij het besturen van Spyro. De besturing van het paarse draakje is intuïtief en voelt net zo aan twintig jaar geleden. Spelers kunnen rondrennen, vijanden kopstoten geven en vooral veel vuur spuwen.

  Spyro Reignited Trilogy hands-on

  Nostalgische liefde

  Tijdens de presentatie van Spyro Reignited Trilogy laat Peter Kavic de levels zien en hoe Toys for Bob de games weer compleet van de grond af aan heeft opgebouwd. De layout van de levels zijn precies hetzelfde als in de originele games met de locaties van gems, items en vijanden op dezelfde plek. Ook de oorspronkelijke stemacteur van Spyro, Tom Kenny (bekend van Spongebob Squarepants) is weer van de partij.

  Verder is Toys for Bob vooral bezig geweest met het nostalgische gevoel voor Spyro overbrengen, wat Kavic ook meerdere keren naar voren liet komen tijdens de presentatie. De originele soundtrack is volledig opnieuw opgenome Kavic:

  “We wilden elk belletje en uniek geluidje dat wij uit het origineel herkenden weer in de game stoppen. En daar zijn wij erg lang mee bezig geweest.”

  Spyro Reignited Trilogy hands-on

  Oog voor detail

  Daar overdrijft Kavic niet, aangezien de studio meerdere uren in elke Spyro game heeft gestoken om erachter te komen welke audio werd gebruikt voor bepaalde stukjes. De maker vertelt ook over het verhaal dat iemand van Toys for Bob toevallig het 1-Up-geluidje van Spyro heeft gevonden in een willekeurig bestand. Niemand weet hoe het er kwam, maar de ontwikkelaar besloot het te gebruiken voor de game.

  En zoals wij al eerder aangaven in onze Spyro Reignited Trilogy hands-on, beweegt het paarse draakje als vanouds. We renden naar hartenlust rond, sprongen overal bovenop en zweefden er weer af met de gevleugelde vuurspuwer. Vijanden staan binnen de kortste keren in vuur en vlam en lopen meerdere schroeiwonden op na jouw acties.

  Niet alleen de tegenstanders, ook de omgeving moet het gelden: van verbrande plekken in het gras tot aan kapotte planken van diverse dozen die jij kapot ramt. Het oog voor detail van Toys for Bob is magnifiek en zal de Spyro-fan dolblij maken.

  Spyro Reignited Trilogy hands-on

  Spyro Reignited Trilogy hands-on – Passievol project

  Spyro Reignited Trilogy zal het kind in vele oudere gamers weer laten springen van vreugde. Het paarse draakje is er weer en Toys for Bob belooft de oorspronkelijke trilogie eer aan te doen met deze remasters. Net zoals bij Crash Bandicoot N.Sane Trilogy durven wij het wel te zeggen: Spyro is terug en zal vele gameliefhebbers dolgelukkig stemmen.

  Spyro Reignited Trilogy komt op 21 september uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.