Rage 2 hands-on - Over de top en verder [gespeeld op E3 2018]

  De originele Rage speelde zich af in grauwe en grijze wereld, waar de enige kleur het bloed van je vijanden was. Bethesda gooit samen met Avalanche Studios het roer totaal om en voegt kauwgomkleuren toe aan Rage 2. Wij speelden de demo al op E3 2018 en hoe de game is, lees je in onze Rage 2 hands-on.

  In onze hands-on speelden wij hetzelfde level wat Bethesda ook al tijdens haar E3 persconferentie liet zien. Oftewel, een groep maniakale gestoorden heeft de Eden Space Centre overgenomen en aan ons de taak om het gespuis op te ruimen en een ruimtezonde te activeren. En wij staan te trappelen om die taken uit te voeren.

  Rage 2 hands-on

  Superkrachten

  Voordat we ons op de missie wierpen, kregen we eerst een korte uitleg over jouw krachten. In de toekomst is de nanotechnologie namelijk alledaags geworden en jouw personage, Walker heeft dan ook zogenaamde nanotrites. Deze geven je supermenselijke krachten die je op elk moment kunt gebruiken, maar wel een cooldown periode hebben.

  Zo is er de dash waarbij je snel een kort stukje kunt overbruggen. Mobiliteit is namelijk van groot belang in Rage 2, want door snel rond te bewegen creëer jij goede uitgangsposities voor jezelf om de schreeuwende gestoorden uit te schakelen. Behalve de dash is er ook de shatter waarbij jij het tuig eigenlijk tegen de muur aan kunt blazen om zo wat ademruimte voor jezelf te produceren.

  De laatste skill die voorbij kwam in onze Rage 2 hands-on was de slam, waarbij je in de lucht springt en een soort superheldenlanding poogt te doen. De kinetische energie die vrijkomt van die landing vermorzelt en rijt je tegenstanders uit elkaar alsof het velletjes papier zijn. De lading bloed die daarbij vrijkomt heeft Wolfenstein-achtige proporties.

  Rage 2 hands-on

  Over de top

  Dat is iets wat al snel merkbaar is aan het begin van de demo. Buiten het ruimtecentrum moet je al wat groepjes tegenstanders uitschakelen en de manier hoe je dit doet is al fantastisch. Je knalt de lachende maniakken tegen de muur aan en gooit granaten om vervolgens ledematen naar elke uithoek te zien vliegen.

  Het mooiste is toch wel dat als je een killstreak opbouwt, je overdrive kunt gebruiken. Dit is een specialiteit van jouw pak waarbij je tijdelijk de nanotrites en jouw wapenschade een goede boost geeft. Is het even iets te hectisch in een gebied? Geen probleem! Gebruik overdrive en binnen de kortste keren is jouw persoonlijke ruimte weer maniakvrij!

  Rage 2 hands-on

  Diverse wapens

  Hiervoor heb je de keuze uit diverse wapens. Wij begonnen met de standaard assault rifle en een pistooltje, maar eenmaal binnen in het ruimtecentrum vonden we de Wingstick, de dodelijke boemerang, waarbij je tegenstanders met een flinke worp kunt onthoofden. Je kunt de Wingstick kort werpen voor een klein beetje schade of je houdt de knop iets langer ingedrukt en zorgt ervoor dat de Wingstick weer terugvliegt naar zijn rechtmatige eigenaar.

  Verderop in het level kregen we ook de shotgun in ons bezit. En die heeft toch een gigantische kick! Het lijkt wel alsof elke tegenstander flink wordt geraakt door een ezel, want ze vliegen minstens drie meter naar achteren. Voeg daar ook nog even de klap aan toe als je tegen de muur aanvliegt en je kan het wel voorstellen dat dit voor wat gebroken ribben zorgt.

  Iets wat ons verder ook opviel tijdens de demo was dat de AI niet bijzonder slim was. Vaak stonden ze precies zo in groepjes van drie à vier man, met precies genoeg ruimte in het midden om een slam uit te voeren. Maar ook op de momenten dat we even aan het schuilen waren, liepen ze domweg rond en gaven ze ons de ruimte om even op adem te komen. Healen gaat namelijk via health packs jn de vorm van een spuitje en het toedienen van dat goedje moet je wel goed plannen.

  Rage 2 hands-on

  Meerdere omgevingen

  Wij zagen bij onze Rage 2 hands-on alleen het binnenste en buitenste van het ruimtecentrum, maar bovenop het gebouw zagen wij de bergen in de verte schitteren. Een heerlijke kauwgomkleur roze ving onze blik en liet die ook even niet meer los. Bethesda gaf vooraf al aan dat Rage 2 niet alleen maar woestijngebied is, maar dat je ook in “berggebieden, jungles, moerassen en andere soorten terrein komt”.

  Verder was het gebrek van wagens opvallend te noemen, helemaal de prominentie die de voertuigen hadden in de laatste twee trailers van Bethesda. De ontwikkelaar gaf aan dat wagens niet in deze demo zitten, maar dat die er snel aankomen. En zoals we al in de video’s van Rage 2 zagen: alles is bijna te berijden en anders is het allemaal wel op te blazen.

  Rage 2 hands-on

  Rage 2 hands-on – Bewust bloederig belachelijk

  Toch is Rage 2 een titel om in de gaten te houden en wel mede door zijn eigen belachelijkheid. De game presenteert zichzelf als volledig over de top, wat ook precies in de post-apocalyptische wereld van Rage past. Liefhebbers van Borderlands zitten bij Rage 2 aan juiste adres, met geweldige gameplay, schitterende omgevingen en vooral heel veel bloederige belachelijkheid.

  Rage 2 komt in de lente van 2019 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  RAGE 2

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.