LEGO DC Super Villains gameplay - Slechterikje spelen [gespeeld op E3 2018]

  Al meerdere series zijn blokjesmateriaal geworden voor het Deense LEGO. Star Wars, Indiana Jones, Batman, The Lord of the Rings en Harry Potter. Allemaal games met een good guy als uitvalsbasis, maar een slechterik als hoofdpersoon? Daar gaat LEGO DC Super Villains verandering inbrengen. Lees er meer over in onze LEGO DC Super Villains gameplay special.

  Gamers die ooit al eens een LEGO-game hebben aangeraakt, zullen het principe van de titels wel kennen. In LEGO Star Wars en LEGO Indiana Jones speel je als een blokjespoppetje door de diverse levels die je kent uit de films met jouw personage. Onderweg moet je dingen opblazen, heel erg veel hebbedingetjes verzamelen en ook bouwen. Want het is én blijft LEGO hè.

  Je eigen poppetje!

  De eerste grote wijziging die wij tegenkwamen in de LEGO DC Supervillains gameplay demo was direct vanaf het begin: we mochten eerst ons eigen poppetje creëren! En dat was nog best wel diepgaand. We kregen de keuze om onze hoofden aan te passen, accessoires te kiezen in diverse kleuren en zelfs de keuze uit tatoeages of niet. Er waren tal van opties. Uiteindelijk mochten we ook onze superkracht te kiezen; we worden wel een superslechterik namelijk!

  Terwijl Lex Luthor ons begeleidde door het beginlevel, wordt de game nog rustig uitgelegd. Sommige objecten kunnen alleen door bepaalde personages worden vernietigd. Zo was er een metalen cilinder die alleen door meneer Luthor kon worden opgeblazen, terwijl een gouden laser meer in ons straatje viel.

  Oude vertrouwde

  Behalve deze toevoeging aan het begin van de game, is LEGO DC Super Villains vooral een LEGO-game waarbij je niet echt dood kan gaan en kunt wisselen tussen meerdere personages. Jouw slechterik in opleiding is natuurlijk de hoofdpersoon en wordt, als we ontwikkelaar Traveller’s Tales mogen geloven, steeds belangrijker naarmate het verhaal vordert.

  Iets wat ook nieuws is aan de LEGO DC Super Villains gameplay, is het uitgebreidere vechtsysteem. Verwacht geen knoppencombinaties à la Street Fighter, Bayonetta of Mortal Kombat, maar een frisser systeem dat je meer studs, de in-game valuta, oplevert als je aan één stuk door blokjespopjes aan elkaar rijgt.

  Dit systeem is niet compleet nieuw, maar zagen we voor het eerst in LEGO Ninjago Movie Videogame. Toch zijn er ook aanpassingen te vinden in LEGO DC Super Villains. Zo kan je een soort finishing move doen met het vierkantje als je de tegenstander al een paar keer hebt geraakt en kun je springen en slaan om een slam move uit te voeren.

  Gigantisch veel keuzes

  Elk personage waarmee je de game begint kan dit en heeft ook zijn eigen unieke krachten. Zo werden we bevrijd door de persoonlijke lijfwacht van Lex Luthor, Mercy Graves. Zij is dan weer, in tegenstelling tot meneer Luthor, heel atletisch en springt zonder moeite van paal naar paal, terwijl Lex Luthor met zijn pak groene lasterstralen kan schieten en zo metalen cilinders kan opblazen.

  Dat is slechts het topje van de ijsberg. Naarmate de demo vorderde, kwamen we ook Solomon Grundy (uit Batman) tegen, evenals Cheetah. Die laatste liet ook zien hoe het nieuwe vechtsysteem een beetje werkt door met haar klauwen een bewaker aan flarden te scheuren. Toen we ook even keken naar de personagekeuze wisten wij dat het goed zat. Je kunt uit minstens vijftig slechteriken kiezen die voorkomen in het DC-universum.

  LEGO DC Super Villains gameplay - Stemmenensemble

  Voor de liefhebbers van Batman, The Joker en Harley Quinn is er ook goed nieuws. De stemmen die inmiddels al vertrouwd klinken, zijn ook in de LEGO DC Super Villains gameplay aanwezig. Zo wordt onze favoriete gestoorde Clown Prince of Crime wederom vertolkt door Mark Hamill en is oudgediende Kevin Conroy weer de stem van Batman. Zo werken de twee heren weer samen sinds Batman: Arkham Knight.

  Verder gaan we ook andere bekende voice-actors terugzien in de game. Troy Baker (Arkham Knight, Two-Face), Tara Strong (Harley Quinn) en Tom Kenny (The Penguin) zitten allemaal in de game. Met zo’n cast belooft het één groot genot voor je oren te gaan worden.

  LEGO DC Super Villains verschijnt op 19 oktober voor de Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  LEGO DC Super-Villains

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.