Hitman 2 hands-on - Moordenaar to-go [gespeeld op E3 2018]

  De kale huurmoordenaar Agent 47 vindt al sinds het einde van de jaren 90 creatieve manieren om zijn slachtoffers uit te schakelen. Van autobommen tot aan sniper rifles, wij zagen een heel scala voorbijkomen. Op de E3 2018 speelden we weer met de kale man en de creativiteit heeft niet ingeboet. Lees erover in onze Hitman 2 hands-on.

  Warner Bros. Interactive Entertainment

  Ondanks het feit dat Agent 47 een genadeloze killer is, heeft hij wel altijd een geldige reden om iemand uit te schakelen. In onze demo was dat ook het geval. Wij moesten achter de vrouw Sierra Knox aan, die op het eerste gezicht niet al te veel kwade zaken op haar kerfstok heeft staan. Maar na enige vorm van onderzoek blijkt zij de veroorzaker van enkele oorlogen te zijn. Aan ons dus de eer om haar uit te schakelen.

  Hitman 2 hands-on

  Welkom in Miami

  Gelukkig voor ons racet zij rond op een circuit in Miami en kunnen we haar op meerdere manieren uitschakelen. In onze Hitman 2 hands-on krijgen we daarentegen twee keuzes voorgeschoteld: met een autobom of vanaf een dak met een sniper. Wij kiezen, zoals een stille huurmoordenaar het beaamt, voor de autobom.

  Wat volgt is een gigantische wereld waarin je volgens ontwikkelaar Eidos IO Interactive makkelijk twee à drie uur in kunt ronddwalen. Zo ook in Miami. Vanaf jouw binnenkomst op het circuit zijn er talloze paden waarover je kunt dwalen: van VIP-arena’s die je kunt bezoeken tot rondhangen bij beveiligingslui in de garage om hun route te achterhalen.

  Er werd aan ons uitgelegd dat het uiteindelijke doel was om ons voor te doen als monteur om zo als een stille muis de autobom te plaatsen en vervolgens weg te ritselen naar ons veilige holletje. Maar daarvoor moeten we eerst een beveiligingsbeambte uitschakelen en enkele camerabeelden die al van ons zijn gemaakt wissen.

  Hitman 2 hands-on

  Ogen op jou

  De manier waarop je dit weer kunt doen is ouderwets Hitman. Op diverse manieren kun jij jezelf door het level sluizen en met verschillende outfits kom je weer op belangrijkere locaties en dichterbij je doelwit. Ondanks die verkleedpartijtjes ben je altijd wel een vreemde eend in de bijt. Toen wij als middelmatige beveiligingswachter ineens rondliepen op het VIP-gedeelte, ontvingen we wel wat bijzondere blikken.

  Gelukkig betekent dit nog geen doodssteek voor de missie, aangezien wij ons konden verstoppen in de vele groepjes mensen die mooi stonden opgesteld. Zo zijn de andere beveiligingsagenten ons snel uit het oog verloren. We geven wel toe dat de locaties van deze groepjes soms erg gelegen waren. We hopen dat dit niet in elk level zo zal zijn.

  Uiteindelijk kwamen we bij de persoon aan die ons dichterbij mevrouw Knox kon brengen. De monteur was hardop aan het klagen over zijn baan onder het genot van een groot glas wijn en dat leek ons dé perfecte gelegenheid om misschien iets subtiels in dat drankje te stoppen.

  Hitman 2 hands-on

  Vispower!

  Toegegeven, het is dan wel bijzonder en het zou funest voor de missie zijn, als we ineens naar het glas toeliepen en het vergiftigden. Tijd voor een weer kostuumverandering en ditmaal wel als een barman. We lokten er ééntje naar de keuken en keken snel naar ons arsenaal aan wapens in de ruimte: diverse scherpe messen, een stel koekenpannen of een bevroren vis. Ons oog viel natuurlijk op de vis.

  Wat volgde was een flinke veeg uit de pan, sorry voor die woordgrap, en ons slachtoffer lag bewusteloos op de grond. Snel even zijn kleren pakken, wat rattengif grijpen om de monteur ziek te maken en het lichaam van de barman even te verstoppen in een inloopvriezer.
  Hitman 2 hands-on

  Hitman 2 hands-on – Perfecte missie?

  Het laatste gedeelte van de Hitman 2 hands-on liep op rolletjes. We wisten de monteur te vergiftigen, zijn kleding te pakken en bewogen ons naar het circuit om een bom te plaatsen op de auto van het Sierra Knox. In de twintig minuten die wij van het level zagen, viel vooral op hoe gedetailleerd er alles uitzag; van de impact van de bevroren vis, wat ons deed grinniken, tot aan de gezichten van de bewakers die jou niet helemaal vertrouwen.

  Het lijkt er dan ook op dat onze kale huurmoordenaar weer voor een divers en enerverend moordavontuur staat. En gezien onze hands-on lijkt dat een uitstekend verhaal te gaan worden wat je op diverse manieren kan uitvoeren. Niet alleen zoals de hierboven beschreven manier, we zagen ook nog gasexplosies, auto-ongelukken en wat nog meer niet. Hitman 2 belooft weer vele uren plezier.

  Hitman 2

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.