Evolve Preview - Hands-on met nieuwe modes monster

  Evolve wist ons flink de stuipen op het lijf te jagen met de monsters Kraken en Goliath. In het donker liggen de wezens te wachten tot ze je powergenerator of teammaten een kopje kleiner kunnen maken. 2K Games maakt nieuwe details bekend en toont ons drie nieuwe modi en het derde monster.

  Allereerst, wat is Evolve precies? Het is een spel met a-symetische gameplay, waarin vier spelers (de Hunters) het opnemen tegen één groot monster. Het monster begint heel klein en onschuldig, maar kan transformeren in een gigantisch beest door het doden en eten van dieren in de omgeving.

  Op het moment dat de Hunters hem in zijn derde (en laatste) evolutie-fase tegenkomen is de kans op overleving klein. Het wordt een speurtocht om het monster zo snel mogelijk te vermoorden. Het monster probeert zich zo stil mogelijk te houden en zich te voeden met alles wat hij maar tegenkomt. Twee doelen, één match.

  De Hunters kunnen de sporen van het monster volgen of maken gebruik van het hondachtige wezentje Daisy om hem op te sporen. Loopt het monster langs een aantal rode vogeltjes? Shit, je locatie wordt pardoes door de beestjes verraden.

  Evolve preview screen 1

  Wraith - Het derde monster van Evolve

  Het nieuwe (derde) monster heet Wraith. Het is een snel stealh en melee-achtig karakter met een aantal hele toffe moves. In eerste instantie waren enkel het landmonster Goliath en de vliegende Kraken getoond.

  Het nieuwe monster Wraith kan zichzelf klonen, waardoor je op het verkeerde beest gaat schieten. Je kloon loopt verder, terwijl jij (onzichtbaar) een ontspanningsroute uit het gevecht probeert te vinden. Spannend! Je kunt ook een soort rage-mode activeren, waarbij je tijdelijk heel sterk wordt en iedereen in een paar slagen neer kunt halen.

  Evolve preview screen 2

  Vier verschillende modi: Defend, Rescue, Nest en Hunt

  Leuk, zo'n nieuw monster, maar dit is enkel interessant als je leuke spelstanden hebt om hem in te gebruiken. Drie nieuwe modi zijn aangekondigd door 2K, waar voorheen enkel de Hunt-mode bij jullie bekend was. In de Hunt-mode neem je het met vier Hunters op tegen het monster, terwijl het monster moet proberen je powergenerator te slopen. Als het hele Hunter-team het loodje legt is de overwinnig ook aan het monster.

  De eerste nieuwe mode is Nest. Het hele level ligt vol met eieren. Als monster moet je proberen om de eieren te beschermen, terwijl de Hunters alle eieren binnen de vooraf gestelde tijd kapot moeten maken. Het leukste element is het laten uitkomen van de eieren. Als de eieren uitkomen komen er minions (kleine monsters) uit om het monster een handje te helpen. Hierdoor wordt het moeilijker voor de Hunters om alle eieren kapot te maken.

  In de Defend-modus verdedig je een enorm spaceship dat aan het tanken is. Als Monster moet je het schip zo snel mogelijk de lucht in blazen. Als laatste is er nog de Rescue mode, waarin de Hunters proberen vluchtelingen te localiseren in een level. Vervolgens moeten deze personen naar een rescue-pod worden gebracht, wat het monster uiteraard zal proberen te verhinderen.

  Evolve preview screen 3

  De singleplayer van Evolve stelt niet veel voor

  Hele toffe modi voor een te gekke multiplayer-ervaring, maar hoe zit het met de singleplayer van Evolve? Kort maar krachtig, de singleplayer bestaat uit dezelfde vier multiplayer-modi, alleen speel je dan tegen computergestuurde bots. Hier hadden we toch wel iets meer van verwacht. Hoe moeilijk kan het zijn om met zo'n geweldige setting een toffe verhaallijn neer te zetten?

  Er is wel een speciale Evacuation-mode aanwezig, waarbij vijf verschillende modes aan elkaar geschakeld worden in één grote battle. Het leukste element hiervan is dat je strategische keuzes kunt gaan maken. Stel je begint met een Hunt-level en het monster weet je generator aan gort te rammen, zal het tweede level op rij vol liggen met gif en troep.

  Weet het monster de eieren te beschermen in een level? In de daaropvolgende map kun je een stel extra minions verwachten om te vermorzelen. Alles wat je doet heeft effect op de levels die erna komen. Na iedere map krijg je de keuze uit twee potentiële vervolglevels, waardoor je vrij tactisch te werk kunt gaan. Na vijf rondes is het de hamvraag; winnen de Hunters of wint het monster?

  Evolve preview screen 4

  Hoe groot is Evolve precies?

  Leuk en aardig allemaal, maar hoe groot is de game nu precies? Huge! Je hebt 12 hunters om uit te kiezen, 3 monsters, 12 levels, 24 speciale voordeelkaarten (die je kunt vrijspelen en inzetten in het spel), 4 modi en een speciale Evacuation-modus.

  Tel hierbij de hoeveelheid potentiële scenario's en unieke perks voor je karakter en we kunnen stellen dat je met Evolve op multiplayer-vlak een flinke tijd vooruit kan! Het is zeker de moeite waard om Evolve in de gaten te houden, want dit kan zomaar eens de multiplayer-verrassing van 2015 zijn!

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.