Op de E3 konden wij Evolve zelf uitproberen in de zogeheten Hunt modus. In deze modus gaan vier hunters achter een monster aan met als doel het grote gevaarte om te brengen. Het is dus een vier tegen één modus, waarbij het monster heel sterk is, maar slechts één leven heeft. De hunters zijn een stuk zwakker, maar hebben meerdere levens zolang niet het hele team wordt uitgemoord.

Generator

Iedereen heeft zijn eigen rol

Onder de vier hunters is er een duidelijke rolverdeling aanwezig. Zo heb je de assault klasse die verantwoordelijk is om voorop te lopen in de aanval en veel van de klappen op te vangen. De trapper klasse is er voor het opsporen van het monster en dat vast te zetten als hij probeert te vluchten. De medic klasse houdt iedereen op de been en de support klasse is er ter ondersteuning voor zowel aanval als scouten.

Op dit moment heeft iedere klasse twee verschillende karakters met andere vaardigheden. Daarbij zijn er ook twee verschillende monsters en mappen bekend. Voordat wij gingen spelen werd in een voorafgaande presentatie verteld dat in de aankomende tijd er nog meer hunters, monsters, mappen en modi worden aangekondigd.

Kraken

Vecht als een monster

Het tweede monster van Evolve is net voor de E3 aangekondigd. Het gaat hier om de Kraken, die qua uiterlijk veel weg heeft van de donkere god Cthulhu. Belangrijke kracht van dit monster is dat hij kan vliegen. Verder heeft Kraken de beschikking over onder andere elektrische krachten en kan hij een vortex creëren om hunters weg te duwen.

De hunt modus start bij het monster dat een voorsprong van dertig seconden krijgt om de wijde wereld te ontdekken. Als monster ga je op zoek naar wildlife om te vermoorden en vervolgens op te eten. Eet je namelijk genoeg wildlife op, dan krijg je niet alleen een schild maar heb je ook de mogelijkheid om een stage omhoog te gaan. Hiermee word je sterker en kun je vaardigheden verbeteren, waardoor het makkelijker is om de hunters te verslaan.

Een gevaarlijke wereld

Voor de hunters is het van belang om het monster zo snel mogelijk te vinden en uit te schakelen. Hoe langer je hierover doet, des te sterker het monster wordt. Het opsporen van het monster gaat aan de hand van voetsporen die het achterlaat, of je kunt Daisy de hond van Trapper Maggie volgen.

In de zoektocht naar het monster loop je als hunter door een prachtig vormgegeven wereld. Voor het grootste gedeelte loop je door weelderige vegetatie en af en toe langs wat stenen bouwwerken. Waar je als hunter het meest voor moet oppassen is de gevaarlijke flora en fauna. In Evolve zitten bijvoorbeeld vleesetende planten en agressieve beesten die je uit het niets kunnen aanvallen, zoals de wezens die onder water zitten.

Jetpack

Vliegen met de jetpack

Gelukkig heb je als hunter wel een jetpack om je toch mobiel te houden in deze gevaarlijke wereld. De jetpack helpt je om op hoger gelegen gebieden te komen, maar kan tevens worden ingezet voor defensieve tactieken. Zo is het mogelijk om de jetpack een boost te geven in een willekeurige richting. Hierdoor kun je net die ene aanval ontwijken door met een boost naar links of rechts te duiken.

Voor het potje dat wij mochten spelen, kregen wij de rol van medic toegewezen. In dit geval is dat het karakter Lazarus. Als wapen heeft hij een sniper rifle, waarmee hij zwakke punten voor de rest van het team markeert op het monster. Zijn tweede wapen is een handschoen waarmee hij hunters weer tot leven kan wekken als enig karakter in de game.

Lazarus is de geheime kracht van het team

Verder kan Lazarus zich onzichtbaar maken en hunters healen in een hele korte range. Als je dus met Lazarus speelt, moet je een beetje op de achtergrond rondhangen. Zo wil je niet de aandacht van het monster trekken, want als jij doodgaat, mist het team een groot voordeel.

Hoe dan ook, het potje was van vrij korte duur. Het duurde even voordat wij het monster vonden, maar bij vondst ging het monster net stage twee in. Wat volgde was een strijd tot de dood, en die verloor het monster. Daarmee kwam een eind aan onze speelsessie met Evolve en wilden wij eigenlijk door blijven spelen, wat helaas niet kon.

Lazarus

Een nieuwe ervaring met Evolve

Evolve doet iets heel nieuws op gebied van multiplayer. De verschillende vaardigheden van hunters en monsters maken de karakters niet alleen uniek, maar ook ieder potje die je speelt. Met de belofte van nieuwe hunters, monsters, mappen en modi wordt Evolve een veelzijdige game van, en dat is een goede kwaliteit om te hebben. Vanaf 21 oktober kunnen wij samenwerken in Evolve met andere hunters om het monster te verslaan.