Foto: The Pokémon Company

Voor deze lijst hebben we vooral features uit eerdere Pokémon games genomen die we terug willen zien, maar ook het één en ander dat nog bevestigd moet worden of misschien wel nooit gaat gebeuren. Het is dan ook geen lijst van dingen die we verwachten, maar vooral van Pokemon Sword & Shield features waar we op hopen.

10. Volledig analoge besturing

De mogelijkheid om te rennen bestaat al sinds de derde generatie van Pokémon. Om te wisselen van lopen naar rennen moest je altijd de B-knop ingedrukt houden. Op de Gameboy Advance en Nintendo DS was dat een technische noodzaak, maar op de 3DS had het Circle Pad andere mogelijkheden moeten bieden. Toch bleef de B-knop zich opdringen.

Gelukkig was Game Freak met Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee bijdetijds genoeg om de overgang van lopen naar rennen volledig analoog te maken. Dit zouden we graag terug willen zien tussen de Pokemon Sword & Shield features. Niet alleen hoef je dan niet meer constant de B-knop ingedrukt te houden, je houd zo ook een knop over om iets nuttigs mee te doen.