Pokémon Switch - De feiten

Tijdens de Nintendo Spotlight op E3 2017 wist Nintendo iedereen te verrassen toen The Pokémon Company CEO Tsunekazu Ishihara officieel bevestigde dat er een nieuwe Pokémon RPG naar de Switch kwam (08:40 in de bovenstaande video). De aankondiging ging niet gepaard met beelden, Ishihara had alleen het volgende te zeggen:

“Game Freak is begonnen met het ontwikkelen van een core RPG Pokémon titel voor Nintendo Switch. Het kan nog meer dan een jaar duren voor het uit komt, maar we hopen dat je er desondanks naar uit kijkt.”

Sinds die aankondiging is dit het enige nieuws dat Nintendo officieel naar buiten gebracht heeft, naast een artikel in de Spaanse versie van het Official Nintendo Magazine. Daar werd bekendgemaakt dat Pokémon Switch de achtste generatie zal inluiden. Ook is The Pokémon Company terug naar de tekentafel gegaan om fans met nieuwe mechanics te verrassen.

Dit is alle informatie die we tot nu toe hebben. De officiële releasedatum staat voorlopig nog steeds op ‘2018 of later’. Het is nog wachten tot Nintendo, Game Freak en The Pokémon Company meer nieuws aankondigen over Pokémon Switch.