Pokémon GO heeft genoeg Tweets geplaatst over de PvP trainer battles en de details daarvan. Het begon met enkele foto's waarvan de bedoeling niet helemaal duidelijk was. Uiteindelijk heeft Niantic duidelijk gemaakt dat de bekendmaking van de trainer battles eraan kwam. Volgens de officiële bekendmaking, die iets later verscheen, moet de update die de PvP trainer battles mogelijk maakt in Pokémon GO deze maand nog uitrollen.

Wat we in eerste instantie al wisten - drie divisies

We wisten voor de bekendmaking al over de drie divisies: Great, Ultra en Master. Wij bespraken de drie divisies en vertelden wat we tot op dat moment wisten over de eerste Pokémon GO PvP-modus. Over de drie divisies is er geen nieuwe informatie. De CP-limieten zijn hetzelfde gebleven.

  • Great: 1500 CP-limiet
  • Ultra: 2500 CP-limiet
  • Master: Geen CP-limiet

De divisies zijn zo gemaakt om iedere trainer een eerlijke kans te geven. Zo kun je bij Great niet vechten met een Pokémon die een CP hoger dan 1500 heeft. Hierdoor moet je meer tactisch nadenken, want CP is nu niet meer het belangrijkste. Je moet meer stilstaan bij onder andere het soort Pokémon van je tegenstander.

Je kunt niet verschillende soorten Pokémon in je team stoppen en maar afwachten welke de beste is om je tegenstander te verslaan. Er zitten namelijk nog enkele regels vast aan het vechten.