Update 16 juli: Pokemon GO is nu officieel uit in Nederland. Je kunt de game nu downloaden via de App Store en Play Store.

De Pokemon Go release begon afgelopen week in meerdere landen. Een Pokemon Go Nederland uitgave zat er echter nog niet in. Deze laat naar nu blijkt ook nog even op zich wachten.

Tegenover website Business Insider verklaart John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, dat enkele landen door de serverproblemen langer moeten wachten. Hierin noemt hij specifiek Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De release daar staan "op pauze" tot er genoeg capaciteit is om de lancering zonder problemen te laten gebeuren. Een datum hierin wordt niet genoemd.

Pokemon Go Nederland download via omweg

Het is wel al mogelijk om Pokemon Go hier te spelen met een omweg. Zo is de Pokemon Go Android download uit te voeren middels onze tutorial hier. Ook voor Pokemon Go op iOS hebben we een uitleg om deze al vroeg binnen te halen.

Met Pokemon Go kun je op je smartphone Pokemon vangen via augemented reality. De Pokemon zullen middels de app op plaatsen in de echte wereld te vinden zijn. Ook kun je andere activiteiten doen, zoals een gym overnemen. Lees alles over de Pokemon Go features om erachter te komen wat er met de app kan.

Alles over Pokemon Go

Ook hebben we een overzicht van handige tips voor je om de beste Pokemon master te worden, kun je de Pokemon Go microstransacties vinden en de items die te gebruiken zijn.

De game is ondertussen razendpopulair. Zo debuteerde deze op nummer één in de App Stores in Amerika en stijgen de Nintendo aandelen er flink door.

Update

Volgens The Wall Street Journal hoeft Europa niet lang meer te wachten voor een Pokémon GO release. Zo zou Niantic druk bezig zijn geweest de servers te stabiliseren, waardoor ook andere werelddelen met de game aan de slag kunnen. Het zou volgens de bronnen van The Wall Street Journal slechts enige dagen kosten voordat de officiële applicatie volgens de geoorloofde wegen bemachtigd kan worden.

Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent Pokemon GO kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.