Beste Pokémon GO Gen 4 Pokémon waar je naar uit moet kijken
Foto: Adil

Rampardos

Type: Rock
Sterk tegen: Fire, Normal, Flying en Poison.
Zwak tegen: Grass, Ground, Steel, Fighting en Water.

Rampardos heeft een hoge CP en Attack, maar het zou geen goede gymverdediger zijn. Dit komt omdat de Defense niet zo hoog is in vergelijking met de Attack. Rampardos is één van de Pokémon met de hoogste Attack. Deze Pokémon zou je beter kunnen gebruiken als je tegen Fire, Normal, Flying of Poison moet vechten.

Het is zeker handig om te weten welke aanvallen je kunt verwachten bij Rampardos, omdat je deze Pokémon het beste kunt gebruiken om Gyms aan te vallen. De Fast Moves van Rampardos zijn Zen Headbutt en Smack Down. De Charge Moves zijn Rock Slide, Outrage en Flamethrower. De beste moveset voor Rampardos is Smack Down en Outrage.

Leukste informatie over Rampardos

Leuk weetje: Rampardos is geïnspireerd op de Pachycephalosaurus, oftewel een dinosauriër. Je ziet de overeenkomsten voornamelijk aan het uiterlijk van Rampardos, maar de Pokémon heeft ook enkele trekjes van de dinosauriër gekregen. De Pachycephalosaurus gebruikte namelijk de schedel voor dominantiegevechten. Rampardos gebruikt zijn schedel ook vaak tijdens gevechten.