Beste Pokémon GO Gen 4 Pokémon waar je naar uit moet kijken
Foto: Gabo 2oo

Mamoswine

Type: Ice en Ground
Sterk tegen: Electric en Poison.
Zwak tegen: Fire, Grass, Steel, Fighting en Water.

Mamoswine is een goede aanvaller. Dit komt omdat de Pokémon vanaf de tweede vorm al een hoog CP nummer heeft. Wanneer Piloswine evolueert naar Mamoswine krijgt de Pokémon een flinke boost. Zo groeit de Attack flink. Ook heeft Mamoswine een hoge HP en prima Defense.

Je wilt natuurlijk wel de beste Pokémon die je kunt krijgen. Een Mamoswine heeft een hoog CP, namelijk van 3289, als het level 40 bereikt. Daarnaast is Mamoswine groot en zwaar, namelijk 2,5 meter en 291 kilogram. Ondanks dat heeft de Pokémon een Speed van 80.

Wil je deze reus in je team? Swinub, Piloswine en Mamoswine vangen in het wild is niet heel moeilijk. Je kunt ze namelijk vinden bij een waterlichaam, oftewel: een beek, kanaal, meer, oceaan, poel, recreatieplas, rivier(delta), sloot, veenplas, watergang, waterval of zee. Het gaat dus om stilstaand of stromend water, maar een regenplas wordt niet meegerekend.

Als je Mamoswine wilt evolueren vanuit de eerste vorm, Swinub, kost je dit 125 snoepjes. Heb je vanwege de vorige generaties al een Piloswine? Dan heb je alleen nog 100 snoepjes nodig voor de evolutie naar Mamoswine.