Roserade

Type: Grass en Poison
Sterk tegen: Electric, Grass, fairy, Fighting en Water
Zwak tegen: Fire, Flying, Ice en Psychic

Roserade is een prima aanwinst voor je team. Roserade zou je goed kunnen gebruiken om een Gym aan te vallen. De aanval stat van deze Pokémon is namelijk erg sterk. Daarnaast is Roserade zowel een Grass als Poison type. Roserade is Grass en Poison type, maar is het meest effectief met Poison aanvallen. Daarom is Roserade handig als je tegen Pokémon vecht die niet tegen het type Poison kunnen.

Als je zoekt naar een goede Pokémon om een Gym te verdedigen, kun je Roserade maar beter niet gebruiken. Haar verdediging ligt namelijk veel lager dan haar aanval. Wil je de sterkste Roserade die je kunt krijgen? Dan heb je een Roserade nodig met de moveset Razor Leaf en Solar Beam. De andere Fast Move die de Pokémon kan hebben is Poison Jab en de Charge Moves zijn Sludge Bomb en Dazzling Dream.

Als Roserade level 40 bereikt, is de minimale CP die de Pokémon kan krijgen 2570 en de maximale CP is 2971.

Roserade vangen of evolueren?

De locaties waar je Roserade kunt verwachten zijn het bos, parken, meren en andere natuurgebieden. Zelfs je eigen tuin! Je hoeft Pokémon natuurlijk niet alleen in het wild te vangen. Dankzij de snoepjes kun je ze ook evolueren vanaf de eerste vorm.

Roselia, de eerste evolutie, is al een tijdje in de game te vinden. Als je Roselia wilt evolueren naar Roserade heb je 100 snoepjes en een Shiny Stone nodig. Wil je Roserade vanaf Budew evolueren? Dan heb je in totaal 125 snoepjes en een Shiny Stone nodig.