Eerder dit jaar brachten we je al op de hoogte van alle geruchten rondom de release van de PlayStation 5. Toen lieten we je weten wat er onder de klep van de console zit en welke features het systeem mogelijk gaat krijgen. In het kort bespraken we toen ook al de releasedatum van het systeem, maar we gaan nu wat meer de diepte in. Hier bespreken we de verwachte tijdlijn van het systeem van nu tot en met de PlayStation 5 release.

Wanneer wordt de PlayStation 5 aangekondigd?

Voordat we de PlayStation 5 release bespreken, moeten we het eerst hebben over wanneer we officieel de aankondiging van de volgende generatie PlayStation kunnen verwachten. Er zijn twee tijdsperiodes die voor de hand liggen op basis van verschillende geruchten en door terug te kijken op eerdere aankondigingen van Sony. Laten we beginnen met het terugkijken naar eerdere aankondigingen.

De PlayStation 4 werd aangekondigd in februari 2013 toen Sony een eigen evenement hield in New York. Hier werd de naam van de console onthuld, de lancering periode en de controller, maar daar draait het nu niet om. Het gaat om het feit dat Sony voor februari koos om de console aan te kondigen, waarna de release aan het einde van het jaar kwam. De kans is zeker aanwezig dat Sony dit trucje wil herhalen aangezien de PS4 één van hun meest succesvolle consoles is en Sony dat succes wil herhalen met de PlayStation 5 release.