Voordat we in de verwarrende wereld van specificaties duiken, is het eerst tijd om de meest prangende vragen te beantwoorden. Er wordt al maanden gespeculeerd over de mogelijke releasedatum van de PlayStation 5. Dit is wat Cerny daar allemaal over te zeggen had.

PlayStation 5 release

Hoewel Cerny officieel nog niets over de exacte releasedatum van de nieuwe console wilde zeggen, is er wel hoop. Sony wil namelijk nog niets officieel onthullen over de datum, maar Cerny geeft wel alvast de eerste hints. Hij sluit namelijk uit dat de release nog in 2019 plaats zal gaan vinden, dus dit jaar kunnen we in ieder geval afstrepen.

Zoals we laatst al in ons artikel over de PlayStation 5 release bespraken, ligt een releasedatum in 2020 voor de hand. Dit is dan ook het jaar waarop de meeste analisten nu hun geld op inzetten. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat er ook geruchten gaan over een release in 2021, dus wees op je hoede. Totdat Sony zelf een periode onthult is alles rondom de releasedatum nog een groot mysterie.