Door de jaren heen zijn er al drie verschillende Pikmin-games verschenen. Het begon allemaal toen het allereerste deel op de Nintendo Gamecube verscheen, maar onder de jongere gamers is Pikmin 3 misschien wel het bekenste deel. Dit laatste deel verscheen in 2013 voor de Nintendo Wii U en werd door fans en critici lovend ontvangen. Op XGN gaven wij deze titel maar liefst een 8.0 in onze Pikmin 3 review.

In Pikmin doorzoek je een spelwereld en commandeer je een leger gekke wezens door die wereld heen om van alles voor je te verzamelen. Je gaat voornamelijk op zoek naar stukken fruit, zodat Captain Olimar (en vrienden) kunnen overleven. Maar onderweg neem je ook andere interessante dingen mee die leuk zijn om verzamelingen mee aan te leggen.

Wat brengt deze Pikmin 3DS game?

Nadat het een flinke tijd stil is geweest rond deze fruitverzamelende personages, werkt Nintendo weer aan een nieuwe Pikmin 3DS game! Daarentegen wordt het spel toch een beetje anders dan we van Pikmin gewend zijn. Het gaat hier om Pikmin 3DS, of eigenlijk Hey! Pikmin, en op het eerste gezicht lijkt deze Pikmin-game eerder op een puzzel-platformer.