Nintendo heeft bekendgemaakt dat fans van Olimar en zijn knuffelbare vriendjes deze zomer al los kunnen gaan op de handheld van het bedrijf, de Nintendo 3DS. De release van Pikmin 3DS is namelijk al op 28 juli via de eShop, wat inhoudt dat liefhebbers van de serie nog maar drie maanden hoeven te wachten tot ze met de nieuwe titel aan de slag kunnen.

Pikmin 3DS is de eerste platformer binnen de Pikmin-serie, maar gebruikt wel opnieuw bekende elementen uit vorige delen. Zo speel je wederom als de ontdekker Olimar en stuur jij jouw gekleurde vrienden aan tijdens het avontuur. Daarbij heeft elke Pikmin zijn eigen sterke en zwakke punten.

In de beelden van de Nintendo Direct is onder andere te zien hoe Olimar met zijn Pikmin vrienden puzzels op dient te lossen. Zo worden er gele Pikmin gebruikt om een obstakel met elektriciteit te omzeilen.

Pikmin 3DS release blijft trouw aan de serie

Het lijkt er dan ook op dat Pikmin 3DS trouw blijft aan wat de vorige Pikmin games zo populair maakte. De 3DS-titel is al weer de vierde Pikmin game die Nintendo uitbrengt. Het laatste deel is Pikmin 3 en is beschikbaar op de Wii U. XGN was erg te spreken over de game en beloonde het avontuur met een 9,0.

Naast de game komt er op 28 juli ook een nieuwe Pikmin Amiibo uit. Het beeldje bevat alle soorten Pikmin die je in de game kunt vinden en de Amiibo zal ook te gebruiken zijn in Pikmin 3DS. Welke rol de Amiibo exact vervult in de game maakt Nintendo op een later tijdstip bekend.