Naast het presenteren van alle games die reeds aangekondigd zijn, is gamescom ook altijd de uitgelezen kans om een nieuwe titel aan de man te brengen. Uitgever Gamebitious heeft hier net zo over gedacht en tijdens de beurs in Keulen heeft het daarom een gloednieuwe titel aangekondigd.

Behoed de wereld van het kwaad

Phantom Doctrine, zoals de game officieel heet, is een turn-based strategy gam waarin jij in een alternatieve versie van de Koude Oorlog aan het hoofd zit van een geheime spionage-organisatie en jij krijgt de taak om de wereld te behoeden van kwade plannen die andere groeperingen willen uitvoeren.

Jouw organisatie staat beter bekend als The Cabal en discretie is van hoge prioriteit. Eigenlijk mag niemand vernemen dat je ook maar op het punt staat om hun plannen te dwarsbomen. Dit doe je op verschillende manieren, waarvan de momenten waarop je daadwerkelijk op pad gaat de belangrijksten zijn. Hier komt de kern van de Phantom Doctrine gameplay om de hoek kijken; turn-based missies à la XCOM.

Tijdens de presentatie op gamescom werd een missie getoond waarin belangrijke documenten uit een kluis gestolen moesten worden, waarna je met jouw team moet zien te ontsnappen. Dit alles probeer je te volbrengen zonder dat de vijand je doorheeft, al is dat geen verplichting.