Foto: Paramount Pictures (via Universal)

5. Een keer wat anders

Er zijn een boel verschillende genres binnen het horrorthema. Zo zijn er bijvoorbeeld slasherfilms waarbij een seriemoordenaar een groep personages vermoordt tot de hoofdpersoon overblijft. Naast slasherfilms heb je ook films met een spookverhaal waarbij de hoofdpersoon wordt lastiggevallen door bovennatuurlijke krachten.

Meestal krijg je bij dit soort films het verhaal voortgeschoteld van een kwaadaardige geest die onrecht is aangedaan en achter iedereen aan gaat. Een andere optie is dat een moordenaar wraak wil om een andere reden. Bij de film Pet Sematary is het een ander soort verhaal. Hier komt een gezin in een huis te wonen en wordt de familie ingelicht over een lokaal griezelig begraafplaatsje.

De kat van het gezin wordt vlak na dit nieuws aangereden én begraven op de enge plek. Hierdoor komt het gezin erachter dat deze begraafplaats voor dieren niet is wat het lijkt. Zo'n wending in horrorfilms komt niet vaak voor en daardoor zul je als kijker straks kijken naar iets anders, wat alleen maar fris (én eng!) kan aanvoelen.