Foto: Paramount Pictures

Let op deze special bevat spoilers over het verhaal van Pet Sematary (2019). We zetten de vijf engste momenten op een rijtje en kunnen er daarom niet omheen om het een en ander te verklappen. Wil jij deze enge film onvoorbereid zien? Dan raden wij je aan om niet verder te lezen.

In Pet Sematary (2019) verhuist de familie Creed naar een nieuw huis in Maine (ja, diezelfde omgeving als waar IT zich afspeelt). Bij aankomst is iedereen enthousiast over het mooie huis. Dochter Ellie (Jeté Laurence) gaat de woning als eerste verkennen, terwijl haar ouders Louis (Jason Clarke) en Rachel (Amy Seimetz) haar broertje Gage (Lucas Lavoie) en de kat Church uit de auto halen. Hun nieuwe onderkomen lijkt een geweldige toekomst te bieden, maar de idyllische plek kent duistere geheimen.

5. De kat komt weer tot leven

Het eerste moment waarvan de rillingen je over de rug lopen is wanneer Church terugkomt, nadat hij is ‘weggelopen’. Als kijker weet je dat Church niet is weggelopen, maar dat vaderlief de kat een avond eerder nog begraven heeft op het onheilspellende kerkhof waar de film over gaat. Het dier is namelijk aangereden door een vrachtwagen en lag vol wonden naast de weg.

Doordat de kat op het vervloekte kerkhof begraven is, is deze weer tot leven gekomen. Alleen is Church niet meer zo lief als hij ooit was. Iedereen die in de buurt komt krijgt een dreigende sis van de kat en zowel Louis als Ellie hebben al een paar flinke krassen te pakken gekregen. Op een gegeven moment hoort Rachel haar zoon vanuit zijn slaapkamer in paniek om haar roepen.

Als Rachel gaat kijken wat haar driejarige kind mankeert, ziet ze dat de kleine Gage niet alleen in zijn box zit. Church zit vlak naast hem te grommen en sissen. De kat heeft bebloede plekken in zijn vacht, en het is duidelijk dat het kleine jongetje niet veilig is.

Dit moment in Pet Sematary (2019) geeft je de rillingen