Er is iets demotiverends aan een jantje (binnen korte tijd drie doelpunten om je oren krijgen) ontvangen van een computer. Pro Evolution Soccer 2019 weet dit alleen om te zetten tot pure motivatie om terug te komen, zelfs als dat niet lukt. Het drijft je en motiveert je om beter te worden om die rottige computer het leven ook eens zuur te maken.

Realisme in het spel

Het is alleen niet zo gemakkelijk als het lijkt, want één van de PES 2019 features zoals inmiddels wel gebruikelijk is, is dat het spel hyperrealistisch is. Je voelt het in de knoppen en ziet het overal. Elke pass, schot of tackle is precies en gericht, waardoor je nooit de schuld kunt afschuiven op een slechte controller.

De fout ligt bij wie de controller in handen heeft en dat zorgt ervoor dat er gelijk een vuurtje onder je kont begint te branden. De druk ontstaat om beter te worden en te begrijpen hoe een goede tactiek of combinatie je verder kan helpen in het spel. Hiervoor moet je dan wel wat meer moeite doen, maar wanneer je het eenmaal begint te leren heb je er alleen maar profijt van waardoor je niet alleen jezelf maar ook de supporters blij maakt.