Foto: PC Gaming

De PC Gaming Show, georganiseerd door de site pcgamer.com, heeft tot nu toe maar een paar bevestigde titels. Maar met ontwikkelaars en uitgevers als SEGA, Square Enix en Crytek, die allemaal langskomen in de show kan het bijna niet anders dan dat er een aantal grote titels gaan worden gepresenteerd.

PC Gaming Show E3 2018 - De aanwezigen

Er is nog niet veel bekend over de pc games die dit jaar tentoongesteld gaan worden. We hopen op Total War: Three Kingdoms van SEGA en nieuws over Hunt: Showdown van Crytek, maar dit zijn de games waarvan we zeker weten dat ze er zijn. Dit lijkt op het eerste gezicht waarschijnlijk een wat karige verzameling, maar we hopen dat hier nog een aantal grote titels aan toe wordt gevoegd.

Ooblets

Ooblets is een Indie game die getoond wordt door uitgever Double Fine Productions. Het is een RPG geïnspireerd door games als Animal Crossing, Harvest Moon en Pokémon. Het spel heeft gedeeltes waar je een boerderij beheert, maar ook probeert vreemde wezens te vangen en te verzamelen.

Ooblets werd al aangekondigd op de E3 van 2017 met een trailer. Hierin werden de tekenfilmachtige schattige stijl van het spel getoond naast een aantal van de wezens en de dansjes die blijkbaar een belangrijk element van het spel vormen. Hopelijk krijgen we deze E3 een releasedatum te horen.

Underworld Ascendant

Underworld is een dungeon crawler actie-RPG van Otherside Entertainment. De game is de opvolger van Ultima Underworld: The Stygian Abyss en Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds uit de jaren '90. De ontwikkelaar claimt dat het spel ruimte geeft voor creativiteit omdat de spelers niet gebonden zijn aan een class, maar volledig hun eigen speelstijl kunnen bepalen.

Er is al 20 jaar gesproken over een vervolg in de serie. Na een succesvolle Kickstarter campaign moet Underworld Ascendant in september worden uitgebracht. Als de game op de E3 wordt gepresenteerd door uitgever 505 Games mogen we dus gameplaybeelden en een releasetrailer en datum verwachten.

Warframe

Digital Extremes, de ontwikkelaar van de gratis third-person shooter Warframe, heeft laten weten dat zij op de PC Gaming Show aanwezig zullen zijn om meer te laten zien 'over het volgende hoofdstuk in Warframe'. Warframe begon zijn leven als een gewone third-person shooter, maar Digital Extremes heeft door updates verhaallijnen en een gigantische hoeveelheid achtergrondinformatie aan de open wereld toegevoegd.