De echte kanshebbers

Natuurlijk zijn er tientallen verschillende genomineerden en hebben zij allemaal evenveel kans op een Oscar, maar er is een aantal categorieën waarbij je van te voren kunt voorspellen wie er de meeste kans maken om te winnen. Het is natuurlijk niet zeker dat deze films, acteurs of andere genomineerden gaan winnen, maar als je terugkijkt naar de Golden Globes is de kans wel enorm groot.

Wie zijn nou eigenlijk de echte kanshebbers van de Oscars 2017? Nummer één favoriet is zonder enige twijfel La La Land. Deze film heeft 14 nominaties gekregen en wist tijdens de Golden Globes al zeven categorieën te winnen. Naar verwachting is La La Land de favoriet bij de ‘grotere’ categorieën zoals beste film, beste actrice, en beste regisseur.

Het zou ook zomaar kunnen dat La La Land een nieuw record gaat neerzetten. Zo kan de film het meeste aantal Oscars ooit binnenslepen. Het huidige record voor meeste aantal overwinningen tijdens de Oscars ligt op 11, en met de 14 nominaties zou La La Land hier wellicht wel overheen kunnen gaan. Het huidige record staat op naam van Titanic (1997), Ben-Hur (1959) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003).

Dit record verbreken gaat zeker niet makkelijk worden voor La La Land. De Oscars hebben namelijk ieder jaar wel een aantal verrassingen en dat kan ook in 2017 het geval zijn. De film Moonlight is namelijk ook een van de favorieten om de categorie ‘beste film’ te winnen. Het kan natuurlijk ook zomaar voorkomen dat Rogue One, Fantastic Beasts of Suicide Squad een categorie wint waar La La Land ook voor is genomineerd.

Tot slot is Nederlands succes ook mogelijk! Zo is de animatiefilm The Red Turtle, van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit, genomineerd voor beste animatiefilm. Daarnaast is Isabelle Huppert genomineerd voor ‘beste actrice’. Zij speelde de hoofdrol van de film Elle, die gemaakt is door de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.