Regisseurs, acteurs, filmmakers en zelfs art directors kijken al maanden uit naar het grootste filmevenement van het jaar. Het zijn natuurlijk de Oscars! Tijdens dit gala worden de beste films, regisseurs, acteurs en allerlei andere filmelementen in het zonnetje gezet.

Op dit moment zit iedereen nog te speculeren welke genomineerden mogelijk een felbegeerde Oscar mee naar huis mogen gaan nemen. Voor de mensen die dit evenement zeker willen gaan volgen bereiden wij jullie alvast voor, want wij zetten alle belangrijke Oscars 2017 details op een rij. Dit is wat je moet weten over de Oscars!

De Oscars zelf, wat is het?

De Oscars is een jaarlijks evenement waarbij de beste films een prijs krijgen uitgereikt. Het gala staat bekend als een van de populairste en betrouwbaarste evenementen als het om films draait. Zo zit de zaal altijd bomvol bekende acteurs, actrices en filmregisseurs. De Oscars worden altijd groots uitgepakt en ook dit jaar kunnen we weer de genodigde celebrities verwachten.

Het evenement draait niet enkel en alleen om de beste film. Er zijn namelijk tientallen categorieën die ieder bestaan uit verschillende genomineerden. Zo heb je bijvoorbeeld ‘beste acteur’ of ‘beste actrice’, maar ook ‘beste regisseur’ en ‘beste camerawerk’. In totaal zijn er 24 categorieën en een bepaalde film kan in meerdere categorieën meestrijden om de prijzen.

De Oscars zijn te vergelijken met de Golden Globes, al zijn de Oscars altijd een stuk populairder. De Golden Globes staan erom bekend dat ze altijd een goed beeld tonen van welke winnaars we tijdens de Oscars kunnen verwachten. De Golden Globes van dit jaar stond vooral in het teken van de film La La Land die een recordaantal aan beeldjes binnen wist te slepen. Gaat ze dat tijdens de Oscars ook lukken?

In deze special behandelen we alle Oscars 2017 details die je zou moeten weten. Zo geven we je een blik langs de genomineerden, kijken we wie de presentatie in handen neemt en geven we je de datum van de show alvast.