De OPPO RX17 Pro en RX17 Neo zijn niet de eerste smartphones die in Europa (en dus Nederland) beschikbaar zijn. In de afgelopen jaren werden eerder al de OPPO R15 en OPPO Find X uitgebracht. Dit keer pakte het Chinese telecombedrijf het groots aan met een launch evenement in Milaan. Er werden twee nieuwe smartphones, met ieder een eigen prijskaartje, aangekondigd en dit zijn de verschillen die meteen opvallen.

Je smartphone makkelijk ontgrendelen

Het was al revolutionair te noemen toen de iPhone 5s werd uitgebracht met een vingerafdruksensor. Maar de OPPO RX17 Pro en Neo maken gebruik van de nieuwste technologie. Je kunt beide smartphones namelijk ontgrendelen door je gezicht of je vingerafdruk te scannen. Deze facescan zien we tegenwoordig op veel meer smartphones, maar de vingerafdruksensor is speciaal.

Deze zit namelijk in het scherm verwerkt en dit was voor 2018 helemaal nog niet mogelijk. Tijdens het testen van de OPPO RX17 kwamen wij erachter dat zowel de facescan als de vingerafdruksensor in het scherm perfect werkte. Je gezicht werd herkend; met of zonder bril, met een pet en in het donker vanuit elke hoek. Ook de vingerafdruksensor is uitstekend. Je kunt je vinger op allerlei manieren op de sensor leggen en je smartphone wordt meteen ontgrendeld. En dat terwijl andere mensen geen enkele kans hebben om jouw smartphone te unlocken.

Ook bij de RX17 Neo valt er niets aan te merken op de facescan. Je gezicht wordt te allen tijde herkend en zo heb (alleen) jij je smartphone binnen no-time ontgrendeld. Ditzelfde geldt niet voor de vingerafdrukscanner van de OPPO RX17 Neo. Je vinger moet heel precies in het midden worden gelegd en mag eigenlijk niet schuin op de sensor liggen. Als je dit wel doet, ontgrendelt je smartphone niet. Dat kan in sommige situaties best lastig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon wil ontgrendelen terwijl die op tafel ligt.