OPPO Reno 5G onthulling - Games streamen met 5G

Gamen op de Reno 5G

Natuurlijk moeten we de streamingmogelijkheden van de OPPO Reno 5G smartphone uitlichten. We gingen in Zürich hands-on met de telefoon en speelden Street Fighter V via streamingdienst Shadow.tech en daarbij vielen meerdere dingen op. Zo draaide de game met een resolutie van 1080p met 60 fps op de telefoon terwijl deze via Bluetooth verbonden was met een Xbox One-controller. Daarnaast werd er ook nog eens een signaal uitgezonden naar een externe televisie, dus er kan wel gesteld worden dat er veel factoren een rol speelden.

Je zou denken dat de game hierdoor bijna onspeelbaar zou zijn op de mobiele telefoon via streaming, maar niets is minder waar. Dankzij het 5G-netwerk van Swisscom wist de Reno 5G een vrij stabiele ervaring op te leveren. Hier en daar waren er zeker even wat framerate dalingen, maar nooit langer dan een seconde waardoor de game goed speelbaar bleef. Daarnaast was er vrijwel geen vertraging van de input van de controller naar de game, iets wat essentieel is voor een fighting-game als Street Fighter.

Hoewel eSporters zeker nog niet via de Reno 5G toernooien gaan spelen, is het best knap wat de telefoon via streaming kan doen voor gaming. Het is nog niet perfect, maar een goed uitgangspunt voor de toekomst van games streamen. De tijd zal ons leren hoever de technologie nog gaat komen, maar op basis van wat we zagen in Zürich zijn we zeker onder de indruk.