Ontmoet de nieuwe defender Goyo

We beginnen die eerste kijk met de nieuwe defender die aan Rainbow Six Siege wordt toegevoegd, namelijk de Mexicaanse Goyo. Deze ex-Fuerza Especiales houdt wel van een mooie lichtshow en dat wordt meteen duidelijk met zijn nieuwe gadget: het Volcán schild. Dit schild werkt net als elk ander deployable schild, met als grote troef een een toegevoegde brandbom kun je lekker tactisch worden. Het schil blokkeert namelijk makkelijk gangpaden voor tegenstanders en als iemand toch binnen probeert te komen, kun je zonder pardon op de bom schieten en een zee van vuur loslaten.

Enige voorzichtigheid is daarbij niet verkeerd, want de vlammen kunnen ook jouw eigen team schade toebrengen. Tijdens een speelsessie op het kantoor van Ubisoft in Utrecht kon al even gestoeid worden met Goyo en die eerste indruk was prima. Met een Vector of TSCG 12 shotgun als primair wapen is hij erg veelzijdig en hoef je niet constant op één plek te zitten. Het is juist strategisch sterk om wat van je schilden af te zitten, zodat je deze tactisch kunt gebruiken als de vijand dichtbij is.

Dat die schilden er soms staan, werd soms nog wel eens vergeten tijdens het spelen. Maar er is hier zeker potentie voor interessante strategiën als verdediger zijnde.