Het altijd fijn om meer te zien van games waar eerder weinig over bekend was. Dit jaar kregen we eindelijk meer te zien van E3 2018 games zoals Cyberpunk 2077, Beyond Good & Evil 2 en Super Smash Bros Ultimate. De games in deze special zijn eerder al aangekondigd en bleven toch mysterieus afwezig tijdens E3. Het gaat hier wel om games waarvan we zeker weten dat ze bestaan, dus de nieuwe games van Rocksteady en Retro Studios tellen (nog) niet mee.

10. Metroid Prime 4

Toen Nintendo tijdens E3 2017 eindelijk Metroid Prime 4 voor de Nintendo Switch aankondigde, waren veel fans enthousiast. Het vervolg op Metroid Prime 3: Corruption voor de Nintendo Wii kan voor velen niet snel genoeg voor de Switch verschijnen. Jammer genoeg liet Nintendo dit jaar helemaal niets zien van Metroid Prime 4, niet eens een kleine hint. Omdat er bij de oorspronkelijke onthulling alleen maar een logo bekendgemaakt werd is dit ook niet heel gek.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, want de game is nog gewoon in ontwikkeling. In een interview met Polygon bevestigde Reggie Fils-Aime dit en gaf hij ook meteen de reden waarom het niet één van de Nintendo E3 2018 games was:

“Wij geloven dat het niet eerlijk is om fans herhaaldelijk te plagen. Daarom focussen we dichtbij, in een zes- to negen maanden tijdsframe en om diepere content en informatie te geven over specifieke content.”

In andere woorden: de reden waarom Metroid Prime niet aanwezig was, is omdat de game voorlopig nog niet uit komt. Wel weten we nu dat zodra we beelden van de game zien het niet lang kan duren voor we het ook echt kunnen spelen. Laten we hopen!

Het is nog niet bekend wanneer Metroid Prime 4 voor de Nintendo Switch gaat verschijnen.