Foto: Jagex

De reden voor Old School RuneScape

Wat ooit begon als een project van de Gower broers, is inmiddels uitgegroeid tot een titel met meerdere games. RuneScape heeft tot op heden meer dan 200 miljoen aangemaakte accounts, verdeeld over twee volwaardige games. Maar hoe is Old School RuneScape precies ontstaan?

Kemp neemt geen blad voor de mond:

“Er kwam een moment waarop het toenmalige RuneScape een aantal drastische veranderingen meemaakte. Lang niet alle spelers waren daar even blij mee en dus stonden we voor een dilemma: gaan we door met onze plannen, of passen we alle progressie aan zodat de spelers zich meer kunnen vinden in het nieuwe RuneScape?”

Maar het werd een derde optie. Eentje die als een geschenk uit de hemel kwam? “Op dat moment wel. In een stoffig archief kwamen één enkele disc tegen met daarop RuneScape van 19 augustus 2007. Vandaar de bijnaam ‘07scape’ die sommige spelers aan Old School hebben gegeven. Wij vroegen in een poll of RuneScapers op de oudere versie zaten te wachten en met meer dan een half miljoen ja-stemmers was de uitslag overduidelijk.”