De Computer Science Education Week werd vandaag gestart in het Witte Huis. Obama werkte samen met 20 scholieren aan een code.

Obama leert code programmeren dankzij Google Blockly

Dankzij Google Blockly, waarbij je allerlei codeer oefeningen kunt doen, lukte het om een regel code te schrijven met JavaScript.

Het resultaat was dat er cirkels op het scherm verschenen. Obama moedigde zowel scholieren als volwassenen aan om te leren coderen:

"Het aanleren van deze vaardigheden is niet alleen belangrijk voor jouw toekomst. Het is belangrijk voor de toekomst van ons land. Als we willen dat Amerika mee kan komen in de top is het nodig dat jonge Amerikanen de technologie en middelen kent die invloed hebben op hoe we alles doen."

Onderdeel van de Computer Science Education Week is de Hour of Code, een initiatief om zoveel mogelijk mensen gratis te leren programmeren.
Of President Obama van plan is om verder te leren programmeren is onbekend, het zou volgens hem wel een vak op school moeten zijn. Wat betreft gamen, daar is de president geen voorstander van, hoewel hij thuis wel een Wii heeft staan.