Dus wat is dat mysterieuze Nvidia Ansel nou precies? Simpel gezegd is het een stukje software waarmee je op de PC in-game foto’s kan maken en het is het beste te vergelijken met de Photo Mode die we deze generatie bij steeds meer games tegenkomen. Maar Nvidia Ansel gaat een stapje verder dan de reguliere Photo Mode van veel games.

Net zoals met veel Photo Modes kan je je met Nvidia Ansel het vrij bewegen door de omgeving en leuke effecten op jouw kiekjes loslaten. Denk daarbij aan filters of een vignette. Maar daarnaast kan je ook zelf aan de slag met het kleurgebruik door het contrast, de brightness of de intensiteit van kleuren aan te passen.

Een harde schijf volschieten met Nvidia Ansel

Waar Ansel daarentegen een stuk verder gaat is het daadwerkelijke ‘schieten’ van de foto. Je hebt de mogelijkheid om een normale foto te nemen met de resolutie van je scherm, maar je kan ook Super Resolution gebruiken en daarbij is ‘Super’ niet overdreven. Je kan screenshots maken met een maximale resolutie van 63360x35640, dat is 33 keer zoveel pixels als een Full HD-screenshot en resulteert dan ook in een opslaggrootte van rond 30GB.

Nvidia Ansel is daarnaast ook meegegaan met de tijd als het gaat om VR en HDR. Met een druk op de knop kan de software een 360-graden foto maken die je kan bewonderen met een Virtual Reality-bril of een VR Photo Viewer. En op het gebied van HDR kan Ansel een screenshot maken in een RAW-bestand om die met post-processing effects te bewerken naar een screenshot met HDR-belichting. Dankzij Nvidia Ansel is het dus mogelijk om screenshots te maken die meteen gebruikt kunnen worden als promotiemateriaal voor de desbetreffende game.