Nintendo Switch Micro SD - 5 dingen die je moet weten voor je geheugenuitbreiding
Foto: _mogi.

1. Onthoud wat er op je SD kaart staat

Deze is vooral belangrijk als je meerdere SD kaarten hebt, of als je je SD kaart om wat voor reden dan ook even niet in je Switch hebt zitten. Het kan namelijk zijn dat je dan gamedata mist, ook voor games die je fysiek gekocht hebt. De Switch slaat game-data en updates op naar de SD kaart, en alleen je save files zijn daar uitzondering op.

Dat betekent dat als er een update is voor een game die op je interne geheugen staat of die op een cartridge hebt, de update ook het liefst naar de SD kaart gaat. Je kunt voorkomen dat dat een probleem wordt door updates voor games die niet zelf ook op de SD kaart staan altijd te downloaden naar het interne geheugen, of door bij te houden wat er op welke SD kaart staat.

Nintendo Switch Micro SD - Deze zijn aanraders

Zoals we al eerder zeiden is het niet heel moeilijk om voor je Nintendo Switch een Micro SD kaart te vinden die goed werkt. Nintendo zelf heeft in samenwerking met Sandisk kaartjes uitgegeven met een Breath of the Wild of Mario Kart 8 Deluxe thema, maar deze zijn in Nederland wat lastig te vinden, en bovendien zijn ze niet wezenlijk anders dan normale Sandisk kaartjes. Ook Samsung Micro SD kaarten kun je overal tegen redelijke prijzen vinden.