Wat is de Nintendo Switch?

Een Nintendo Switch kopen is natuurlijk leuk en aardig, maar wat is de Switch nou eigenlijk? Simpel gezegd is de Nintendo Switch een hybride-console die het gat tussen een traditionele console en een handheld overbrugt. Dit betekent dat je de Nintendo Switch op twee manieren kunt gebruiken: als traditionele console die je aan de televisie aansluit, of als handheld die je meeneemt in bijvoorbeeld de bus of trein.

In de handheld opstelling bestaat de Switch uit de console, een soort tablet-achtig apparaat met een ingebouwd scherm. Hier klik je links en rechts de Joy-Con controllers in om het een volwaardige handheld te maken. Als je op de televisie wilt spelen schuif je de Switch in het bijgeleverde Dock, schuif je de Joy-Cons er weer af en je kan vanaf dat moment de Switch als normale spelcomputer gebruiken.

De Nintendo Switch is, in de woorden van Nintendo, voornamelijk een console die je kan meenemen (niet andersom). Onder de motorkap zal je een aangepaste Nvidia grafische chip vinden en de resolutie is 720p in portable mode, terwijl je op de televisie het hogere 1080p voorgeschoteld krijgt.

Op dit moment is de Switch het goedkoopst bij Nedgame, waar je de console voor 322 euro kunt aanschaffen.