Metroid Prime 4

Als eerste zou het voor Nintendo niet verkeerd uitpakken als ze de E3 begint met een game waar heel veel mensen naar uitkijken. Metroid is altijd een populaire franchise geweest en zodoende is het vrijwel zeker dat het opnieuw de harten van miljoenen gamers zal veroveren. In ieder geval is het al zeker dat Nintendo werkt aan Metroid Prime 4, omdat een logo van het spel tijdens de E3 presentatie van vorig jaar werd getoond.

Mits met de nieuwe Metroid goed wordt uitgepakt natuurlijk. De fans zijn erg gehecht aan hun games en zullen zich net zo hard tegen Nintendo keren als de nieuwe Metroid hen niet bevalt. Het bewijs werd al geleverd met Metroid Prime: Federation Force, want toentertijd hebben Metroid-gamers zelfs petities opgezet en ondertekend om de game per direct uit ontwikkeling te laten halen. Alhoewel Nintendo geen gehoor gaf, bleven de fans maar aandacht vragen voor hun mening dat de game teveel afweek van wat de ziel van Metroid inhield.

Maar een echte Metroid Prime voor de Switch, daar zullen de fans wel oren naar hebben! En als het geen Metroid is van Retro Studios zelf, dan is een Star Fox game net zo welkom.

Nintendo E3 2018 vervolgen met Breath of The Wild 2

Het zou voor Nintendo ook geen verkeerde zet zijn als ze met een nieuwe The Legend of Zelda-titel aan zou komen. De kans dat dit gebeurt is nihil, toch zou het een bijzonder toevoeging zijn geweest. Eerder hebben we al mee mogen maken hoe Nintendo een bijzonder hype rondom Breath of the Wild wist te creëren. Tijdens ontstaan van de hype was het horen van 'nieuwe Zelda' al voldoende om gamers laaiend enthousiast voor de console te laten joelen.

Grappig genoeg lijkt het er wel op dat er een nieuw Zelda aankomt, ook al gaan we hier op E3 waarschijnlijk niks van horen. Zo zijn er eerder vacatures de deur uitgegaan waarbij mensen werden gezocht om aan de nieuwe Zelda te werken.

Gezien Nintendo met The Legend of Zelda: Breath of The Wild een flinke stap heeft gezet, is het niet aannemelijk dat Zelda op console snel nog een klassieke Zelda-game uit zal brengen. Als het niet met Breath of the Wild 2 (of hoe de game ook zal gaan heten) komt, dan zal dit voor veel gamers als een stap terug voelen.

Hoe Nintendo E3 2018 kan winnen - Geef de fans waar ze om vragen - P3

Pokémon Switch

Een andere serie die heel veel gamers laaiend enthousiast zou kunnen maken is Pokémon. Het zou Nintendo een bijzondere voorsprong geven op concurrenten als deze keer Nintendo E3 begint met de nieuwe Pokémon voor de Switch. Gezien al zeker is dat Nintendo aan een Switch-versie van Pokémon werkt, zijn er voldoende fans die vol verwachting zitten te wachten tot zij ze allemaal op de Nintendo Switch kunnen vangen.

Fans zijn voornamelijk benieuwd hoe de Switch-versie verschilt van wat we al kennen van de handheld versies. De Switch is krachtiger, dus er is veel meer mogelijk dan de Nintendo 3DS ons kon bieden. Alhoewel de kans klein is dat het gebeurd, zal Nintendo de fan base helemaal hyped kunnen krijgen door mede te delen dat de Switch-versie je naar alle regio's uit het Pokémon Universum zou kunnen brengen.

In ieder geval is er veel wat we in deze Switch release willen zien.

Hoe Nintendo E3 2018 kan winnen - Geef de fans waar ze om vragen - P4

Fortnite Switch

Deze is misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar er gaan geruchten rond dat er een Fortnite Switch-editie aankomt. Waarschijnlijk zal deze aankondiging, als het ooit gebeurd, worden gedaan in samenwerking met Epic Games. Een Switch-editie zou niet gek zijn, omdat Fortnite enorme populariteit heeft verkregen. De game is ook op zo'n beetje elk denkbaar ander platform verkrijgbaar: PlayStation 4, Xbox One, mobile en PC.

Met regelmaat worden er nieuwe updates voor Fortnite uitbracht, wat het spel levendig houdt. Het is zelfs zo levendig dat mensen massaal op zoek gaan naar Fortnite porno. Ja, mensen zijn gek en weten blijkbaar niet altijd wat ze met hun tijd moeten doen. Maar duidelijk is dat gamers ook gek zijn te maken voor een Fortnite Switch op de Nintendo E3 presentatie.

De vraag is of dit ter sprake zou komen in een Nintendo Spotlight. Het is natuurlijk ook aannemelijk dat Epic Games, als zoiets gebeurd, er zelf mee komt. Epic is namelijk zelf ook aanwezig op de E3 2018. Mogelijk staan ze daar om meer te tonen over de Fortnite crossplay, maar mogelijk ook voor release op een nieuw platform.

Bayonetta 3

Ook de nieuwe Bayonetta zou een absolute eye catcher zijn om Nintendo E3 te laten veroveren. Die sexy poses van deze feeks kunnen bijna niet over het hoofd worden gezien. Het is wat gek voor een Nintendo console, maar eerder zagen we het al gebeuren hoe dit personage uit de kleren ging om vervolgens haar kleren te gebruiken als wapens tegen een heleboel engelen uit de hemel.

Het is al bekend dat er aan een derde deel van Bayonetta wordt gewerkt. HIervoor werden de eerste twee delen van Bayonetta al naar de Nintendo Switch gebracht en zodoende werden deze ook erg goed ontvangen. Bayonetta verdiende bijna een plekje in de hemel met maar liefst een 9.0 in de Bayonetta 2 review. En het aftuigen van engelen zorgde ook voor een 8.5 in de Bayonetta review, wat laat zien dat het in trek is om de heks in actie te zien komen.

Voldoende mensen wachten op meer Bayonetta voor de Nintendo E3 presentatie.

Smash

In ieder geval gaan we nu naar een game waarvan al ruimschoots zeker is dat Nintendo ons het een en ander gaat tonen tijdens de Nintendo E3 presentatie. Zo zal Smash de hoofdrol vertolken in de plannen die Nintendo voor ons in petto heeft. Niet alleen vind er een waar E3 Smash toernooi plaats, de Nintendo E3-plannen duiden er ook al op dat we flink wat gevechten tussen iconische Nintendo personages zullen zien.

De Spotlight presentatie richt zich op games die dit jaar nog uitkomen. Dit wil dus zeggen dat jij dit jaar nog in je vuisten mag spugen om Pikachu in elkaar te rossen (of door Pikachu geëlektrocuteerd te worden als je het niet goed uitvoert.) Mogelijk gaan we tijdens E3 meer horen over het roster aan personages die deze nieuwe editie van Smash ons gaat bieden en wanneer hier een hoop toffe nieuwelingen tussenzitten, dan moet de concurrentie zeker met een hoop nieuws komen om de hype te overtreffen die dit teweeg kan brengen.

Yoshi

En dan heb je nog dit draakje. In september komt er al een draakje naar de markt genaamd Spyro, maar het zou ook zeker werken als we deze E3 meer horen over een wat groener draakje. Yoshi is voor velen favoriet in games als Mario Kart en Mario Tennis. En hoewel je deze kleine opdonder in oudere Mario games heel vaak opofferde om dan toch nog met Mario een ravijn over te kunnen springen, steelt hij in een nieuwe eigen game zeker de show.

Vorig jaar werd er tijdens het Post E3 event ook al wat gameplay van de game aan ons getoond. Op dat moment was de game nog niet speelbaar. We zijn daarentegen nu een jaar verder en de game zal dit jaar ook aankomen.

Omdat er nog geen releasedatum bekend is, is het aan Nintendo om deze E3 ons tegemoet te komen en te vertellen wanneer Yoshi zijn tong weer mag uitsteken en ons mag laten genieten van zijn schattige games.

Hoe Nintendo E3 2018 kan winnen - Geef de fans waar ze om vragen - P8

Switch aanbiedingen

Als laatste is het handig als Nintendo fikse prijsdalingen aankondigt. Wat heb je immers aan al die aankondigingen, als de games en consoles onbetaalbaar zijn. Momenteel kost het nog een flinke duit om aan de slag te gaan met de Nintendo consoles, dus een prijsverlaging van de Nintendo Switch is een welkom cadeautje voor iedereen die het apparaat nog niet in huis heeft gehaald en toch uitkijkt om te gamen na de Nintendo E3 presentatie.

Natuurlijk zou het ook een hoop mensen kunnen overtuigen als er een bundel met korting zou worden aangeboden. De concurrenten doen het ook met hun consoles: limited editions en bundels zijn bij PlayStation en Xbox One zeker niet nieuw. En Nintendo heeft in het verleden bij andere consoles en handhelds ook al succes weten te behalen door limited editions en verschillende bundels te brengen, zoals met de gelimiteerde Ocarina of Time 3DS.

Het grootste bewijs dat het werkt is nog wel de Wii. Heel veel mensen kochten de Wii om vervolgens maar één spel te bezitten. Dat spel was Wii Sports, wat gratis bij de Nintendo Wii zat. Een Switch met een nieuwe topper er gratis bij is dus meer dan welkom.

Wat verwacht jij zelf van de Nintendo E3 presentatie?