Update: De Nintendo Direct is inmiddels af. Dit waren de Nintendo E3 hoogtepunten die getoond werden. Wel gaat de stream nog verder met Nintendo Treehouse.

Het lijkt erop dat Nintendo ook een hoop op de agenda heeft staan. Haar E3 presentatie van dit jaar zal zich voornamelijk richten op games die dit jaar nog verschijnen.

Nintendo E3 2018 livestream

Het wordt nog een verrassing wat Nintendo gaat aankondigen. Een van de grotere titels waar Nintendo zich dit jaar op zal richten is Super Smash Bros. voor de Switch. Vooralsnog is er nog vrij weinig over deze game bekend, maar het zou niet gek zijn als we na de E3 een schat aan informatie rijker zijn.

Ook is duidelijk dat Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee speelbaar zijn op E3. Het is dus aannemelijk dat er deze keer ook wat extra informatie naar buiten komt over deze nieuwe Pokémon games. De game komt dit jaar nog uit, dus sowieso kunnen we al snel ervaren hoe deze eerste echte Pokémon titel voor de Switch is.

Wat verder?

Ook gaat Splatoon 2 een belangrijke rol spelen tijdens de E3. Daar organiseert Nintendo de Splatoon 2 World Champions. Hier strijden verschillende sterke spelers tegen elkaar om de beste te zijn in het bekladden van muren, de grond en andere spelers met kleurrijke kleuren. In ieder geval zal het een kleurrijke presentatie worden, aangezien de Inklings ook al het één ander aan verf paraat hebben gezet voor Super Smash Bros.

Eerder schreven wij al een artikel waarin we lieten weten wat Nintendo zou kunnen doen om de E3 te winnen. Mogelijk gaan we enkele van deze dingen zien tijdens de E3. Straks zien we of Nintendo wint of het toch verliest van anderen zoals Microsoft of Sony.