Zit de Titanfall 3 release er dan toch aan te komen?

  De geruchten over de nieuwe Titanfall game werden al snel gesust na de aankondiging van gratis game Apex Legends. Toch blijkt het zo te zijn dat de Titanfall 3 release er dan toch aan zit te komen, dat liet Electronic Arts weten. Het vervolg wordt volgens EA geen traditionele Titanfall game.

  Respawn

  De aankondiging van de Titanfall 3 release kwam samen met de jaarcijfers van Electronic Arts, waarbij door CEO Andrew Wilson werd gepraat over Apex Legends. Deze gratis game stond namelijk al op een aantal van achtmiljoen geregisseerde spelers één dag na de release. Daarna zei Wilson dat er in samenwerking met Respawn wordt gewerkt aan een nieuwe kijk op de Titanfall franchise. De game moet dit jaar nog uitkomen en meer informatie wordt in de komende maanden nog bekendgemaakt.

  Er werd daarbij ook duidelijk aangegeven dat de game betaald is, namelijk met de term ‘premium’. Dat dus in tegenstelling tot Apex Legends. De nieuwe kijk op de Titanfall wereld kan worden gezien als een nieuwe aanpak qua interface, daarbij wordt gespeculeerd over een third-person perspectief. Nieuwswebsite Kotaku gaf daarnaast aan dat Titanfall 3 al voor 2020 uit zou moeten komen omdat het Source-mechanisme, waarop de game runt, verouderd zou zijn.

  Titanfall 3 release kan van alles betekenen

  ‘Een nieuwe kijk op Titanfall’ kan alleen van alles betekenen. Het kan ook een mobile game worden, wat gameontwikkelaars de laatste tijd steeds meer doen (kijk naar Diablo Immortal), maar het kan ook net zo goed een stripverhaal worden. Het kan ook een online kaartspel zijn. Wat we in ieder geval al wel weten is dat Titanfall 3 niet wordt geassocieerd met de realistische VR-oorlogsgame die Respawn aankondigde in 2017.

  De komst van de Titanfall 3 release in 2019 is misschien een beetje ambitieus, want EA CFO Blake Jorgensen gaf in een eerde aankondiging aan dat Respawn bezig is met meerdere projecten. Door de ontwikkeling van Apex Legends kan Titanfall 3, of dus iets dergelijks, op de lange baan worden geschoven. Als je nog eens wilt terugblikken op Titanfall, lees dan onze Titanfall 2 review.

  Wat vind jij tot nu toe van Apex Legends? En wat zou je het liefst willen zien omtrent Titanfall? Laat het ons weten in de comments.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.