Zes nieuwe spellen backwards compatible op Xbox One

  Zonder twijfel een van de grootste aankondigingen op E3 2015: de Xbox One wordt backwards compatible met de oude 360-games. Nu meer dan twee jaar later wordt de lijst van games die backwards compatible zijn steeds groter.

  Oké, het zijn eigenlijk maar vijf games. Eén van deze games, genaamd Virtual-On, is namelijk alleen te spelen in Japan. Maar de andere games die backwards compatible zijn gemaakt zijn wel te spelen voor iedereen in ons koude kikkerlandje.

  Welke vijf games zijn backwards compatible voor ons dan?

  Deze vijf games zijn: Saints Row: The Third, Slender: The Arrival, Super Contra, Undertow en een variant op het oude bekende bordspel, Monopoly Deal. Zoals je ziet nogal een mix van verschillende games dus. Van op mensen schieten voor de kost tot het brave Monopoly Deal.

  De game die hier ongetwijfeld bovenuit springt is Saints Row: The Third. De gameserie Saints Row lijkt in allerlei facetten op GTA, maar neemt zichzelf niet zo serieus als zijn tegenhanger. In Saints Row kun je dan ook zelf kiezen hoe je eruit ziet. Wil jij je personage zo lelijk mogelijk maken of zo goed als naakt door de straten van Stillwater lopen? Geen probleem, ga je gang! Nog steeds niet overtuigd? Check dan onze review van Saints Row: The Third. Kijk uit voor de paarse dildo’s!

  Slender, dat enge mannetje toch?

  De andere game die in het oog springt is Slender: The Arrival. Ja, dat enge mannetje in z’n zwarte pak inderdaad. De hype over deze horrorgame is flink gedaald, maar nog steeds een vette klassieker. Het is de opvolger van Slender: The Eight Pages en ook veel uitgebreider dan zijn voorganger. In Slender: The Eight Pages moet je namelijk ook generatoren activeren en allerlei andere dingen om het verhaal verder te brengen.

  Benieuwd naar welke games er op dit moment allemaal backwards compatible zijn voor de Xbox One? Check dan onze lijst! Welke van deze 'nieuwe' games ga jij spelen?

  Saints Row: The Third

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.