Zes bedrijven aasden op Saints Row-ontwikkelaar

  In januari is THQ officieel failliet verklaard wat resulteerde in een uitverkoop van al zijn ontwikkelaars. Ontwikkelaar Volition, bekend van Saints Row, kreeg hierbij veel aandacht. Zes bedrijven toonden interesse.

  Dat nieuws kwam naar buiten na een interview van News Gazette met Dan Cermak, algemeen manager bij Volition. Volgens Cermak zijn Warner Bros., Electronic Arts, Take-Two, Ubisoft, Koch Media en een onbekende groep uit Chicago bij de Saints Row-ontwikkelaar op bezoek geweest om aanschaf te overwegen.

  Slechts twee van de bedrijven brachten uiteindelijk ook een bod uit op Volition. Ubisoft viste achter het net met een bod van 5,4 miljoen dollar. Zoals inmiddels al bekend is de ontwikkelaar tegenwoordig in handen van Koch Media, die een bod uitbracht van 22,3 miljoen dollar. Genoeg om Ubisoft ruimschoots voorbij te schieten.

  Cermak laat verder weten dat alle 185 werknemers bij Volition hun baan behouden. Ze moeten binnenkort wel de naam van het bedrijf aanpassen op hun CV. Deep Silver Volition is een van de namen die kans maakt om voortaan het bedrijf te benoemen.

  Saints Row: The Third

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.