Zelfs Sony snapt het succes van de PS4 niet

  In een interview met Eurogamer zegt Shuhei Yoshida, opperhoofd van Sony Worldwide Studios, niets te snappen van het succes dat de PlayStation 4 boekt. De nieuwe console heeft inmiddels al 10 miljoen stuks verkocht, en dat is meer dan waar het bedrijf op rekende.

  Sony maakte deze verkoopcijfers tijdens de afgelopen Gamescom bekend. Sinds de lancering, negen maanden geleden, verkocht de consolde dus miljoenen keren, en daar zijn ze zelf erg blij mee.

  "Het gaat onze fantasie te boven. We zijn zo blij. Maar toch ben ik een beetje nerveus, want we weten niet precies wat er aan de hand is," zegt Yoshida in het interview.

  Verder zegt hij dat het marketingteam van Sony druk bezig is met een onderzoek onder de nieuwe groep consumenten. Veel PS4-bezitters bleken eerder nog geen PS3 te bezitten of hadden helemaal nog geen console in huis. Het is volgens Yoshida dus niet zo dat ze al hun hardcore fans nu voorzien hebben van een PS4 en nu niets meer kunnen verkopen. Er zijn gewoon heel erg veel nieuwe liefhebbers bjigekomen, en dat hadden ze niet verwacht.

  EA Access misschien naar PS4

  In hetzelfde interview laat hij zich uit over EA Access, de abonnementsdienst van EA die toegang biedt tot games van de uitgever. De dienst is exclusief voor Xbox One, maar wie weet komt de hij ooit nog naar de PlayStation 4. Yoshida weet namelijk zeker dat de third-party afdeling van Sony nauw samenwerkt met EA over de kwestie, en zegt ook te zullen luisteren naar de consumenten. Wie weet komt de EA Access dus alsnog richting PlayStation.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.