Zelda Breath of the Wild speedrunners spelen game in één uur uit!

  De nieuwe Zeldagame staat bekend om de hoeveelheid uur die je in het spel moet steken om het uit te spelen. Sommige gamers doen daar iets minder lang over. Zelda Breath of the Wild speedrunners hebben de game zelfs binnen één uur uitgespeeld.

  Binnen twee weken na de launch hebben tot nu toe drie Zelda Breath of the Wild speedrunners het voor elkaar gekregen om de game binnen één uur uit te spelen. Het gaat hierbij niet om de volle 100 procent compleet, maar om elk percentage zolang de game maar is uitgespeeld.

  Werkwijze Zelda Breath of the Wild speedrunners

  Vanuit de speedrunnercommunity is er veel kritiek geleverd op de werkwijze van de Zelda Breath of the Wild speedrunners. Ze gebruikten namelijk de Twilight Link amiibo in hun snelste runs, deze amiibo geeft Link het paard Epona in de game. Dit zorgt voor een veel kortere reistijd en volgens de ongeschreven regels van het speedrunnen moet een record op eigen kracht verbroken worden.

  Speedrunner Venick409 claimde een nieuw wereldrecord met een tijd van 54 minuten en 5 seconden. Daarna volgden speedrunners Gymnast86 en Orcastraw met twee tijden binnen het uur.

  Zelda Breath of the Wild kwam 3 maart uit op de Nintendo Switch en de Wii U. In onze review omschreven wij de nieuwe Zelda als 'onvergetelijk'.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.